banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

OKUL GENÇLERE NE VERİYOR?

Daha önceden sevgili olan B.M. ile A.B'nin depoda ilişkiye girdikleri sırada bu ilişkiyi kaydeden K.B, olay anında ortaya çıkarak kendisi de genç kızla ilişkiye girmek istedi. Bu durumda erkek arkadaşından yardım isteyen A.B, erkek arkadaşının kendisini ilişkiye zorlaması üzerine daha da yıkıldı. Çaresiz kalan genç kız ilişkiyi kabul etmese de K.B. genç kızla zorla ilişkiye girdi. Daha sonra depodan ayrılan genç kız olayı kimseye anlatmadı.

İlk günlerde kimseye bir şey söylemeyen genç kızın tecavüz sırasında çekilen görüntüleri okulda elden ele dolaşmaya başladı. Okulda erkek öğrenciler tarafından rahatsız edilmeye başlanan genç kızın durumu anlatmasıyla utanç verici olay ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkmasının ardından okul yönetimi öğrencileri disiplin kuruluna sevketti. Bu olayı öğrenen ve genç kızla zorla ilişkiye girdiği iddia edilen K.B ise ilaç içerek intihara kalkıştı. K.B. yakınları tarafından kaldırıldığı Fethiye Devlet Hastanesi'nde duran kalbi çalıştırılarak yeniden hayata döndürüldü. 

Bu arada, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iki erkek öğrenciyi ailelerinin aksi yöndeki ısrarına rağmen okuldan uzaklaştırdı ve onaylanması için dosyayı Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdi. Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, olayla ilgili soruşturma açıldığını belirterek, "Olayın ardından Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bize dosyayı gönderdi. Bizde çok kapsamlı bir soruşturma başlattık. Erkek öğrencilerin tecavüzü kameraya çektiği yönündeki bilgiler soruşturma dosyasında yer alan konulardır. Müfettişlerin soruşturması halen devam ediyor" dedi.

Tecavüz olayının meydana çıkmasının ardından disiplin kavuşturması yapılarak iki erkek öğrencinin örgün eğitim dışına çıkarılarak okuldan uzaklaştırıldığını belirten Fethiye Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ise; "Olay 2-3 Mart günü ortaya çıktı. Bizler hemen olayla ilgili disiplin kavuşturması başlattık. Gerekli dosyayı hazırlayarak Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdik. Soruşturma başlatılan konuyla ilgili tecavüzü gerçekleştiren iki erkek öğrencinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, okuldan uzaklaştırılarak örgün eğitim dışına çıkarılıp cezai işlem uygulanmasına karar verildi. Biri 11 diğeri 12. sınıfa giden erkek öğrencilerin örgün değil ancak yaygın eğitim alarak üniversiteye gitmeleri mümkün olacak" dedi. 

Öte yandan, olayla ilgili olarak Fethiye Cumhuriyet savcılığı tarafından da olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.