banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Öğretmenlerden tiyatro

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Turgut Özakman’in yazdığı Yönetmenliğini Mustafa Gümüş’ün yaptığı töre oyunu Devlet Su işleri konferans salonunda büyük bir katılımla sahnelendi.

Tiyatro’ ya Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Temel Büyükbudak, Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Yıldırım, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

İzleyicilere enfes bir gösteri sunan öğretmenler, oyun bitiminde izleyicilerce uzun süre ayakta alkışlandı.

 Töre oyunu Ölüme karşın yaşamı savunmayı seçen ailedeki erkeklerin çoğunu yitirmiş sekiz kadının öyküsüdür. Bir kan davası hikâyesidir. Kadınların bile ellerinde silah, düşman izi sürdüğü bir karabasan ortasında yaşanan dramdır. Gözleri görmeyen nene ve torunu Zühre üzerine odaklanır. Zühre sevgiyi ve yaşama sevincini iki aile arasındaki kan davasının son hedefi olarak öldürmek için dağ tepe aradıkları can düşmanları olan delikanlıdan öğrenir. Canını kurtarmak için kan davalarının evine sığınan delikanlıyı töre gereği öldüremezler.

  Öğretmenler tiyatro topluğu Mustafa Gümüş yönetiminde 2005 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde tiyatroya gönül vermiş öğretmenlerce kurulmuş olan topluluk bir çok oyunu başarıyla sahnelemiştir.

Oyun sonrasında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin “öğretmenlerin sanatçı kimliğini öne çıkardığı oyunda emeği geçen özelikle köylerde ve  merkezde görev yapan öğretmenlerimizden oluşan bu tiyatro topluluğunu hepiniz adına kutluyorum. İnşallah kültür ve sanat etkinlerimiz artarak devam edecektir. Tüm öğretmenlerimiz oyunu istekli ve içten oynadılar. Bu çalışmalar sanat adına bir altyapı oluşturacak kanaatindeyim. Ben rol alan öğretmenlerimizi,Yönetmen Mustafa Gümüş kardeşimizi ve Şube Müdürü Nihat Yıldırım beyi kutluyorum dedi.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.