banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Öğrencilere kitap okumanın önemi anlatıldı

ADANA - Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının "Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları" projesi kapsamında bir program düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, birçok okuldan gençlere okumanın önemini anlattı.

Okuma alışkanlığı kazanmanın yollarından bahseden Bahadıroğlu, "Öğretmenlerinizin sizlere tarih dersini çok iyi sevdirmesi önemli, tarihinizi, geçmişinizi çok iyi bilmeli ve öğrenmelisiniz. İnternet öğretiyor gibi yapıyor ama aldatıyor, internet ve teknolojinin başında uzun süre zaman geçirmektense çok kitap okumanız sizlere daha çok fayda sağlayacaktır, yaşam haritanız kitaplardadır.” dedi.

Televizyon kültürünün gençlere zararlarına da değinen Bahadıroğlu, “Televizyon kanallarında izlediğiniz filmler sadece eğlencedir gerçeği öğretmez, gerçek tarihtir. Tarih, ayak izi bırakanları değil, yürek izi bırakanları yazar.” diye konuştu.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ise, "Bizim çocukluğumuzda bu kadar teknoloji ve internet olmadığından serbest zamanlarımızda hep kitap okurduk, yeni nesilden de bunu bekliyorum.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.