banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Öğrencilere kent merkezi Tanıtıldı

Proje kapsamında bugün Şanlıurfa getirilen 90 kişilik Konuklu İlköğretim Okulu öğrencileri Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerken, öğlen yemeğinde Vali Celalettin Güvenç ile bir araya geldi.

Özel bir konukevinde davul zurna eşliğinde halay çekerek Vali Güvenç’i öğrenciler karşılarken, Vali Güvenç de öğrencilerle birlikte halaya eşlik etti.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve ŞURKAV Mütevelli Heyeti üyelerinin de hazır bulunduğu yemekte bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celatettin Güvenç, yoğun bir eğitim dönemi geçiren öğrencilerin dinlenmeye, eğlenmeye ve şehri tanımaya ihtiyacının olduğunu belirterek, “Biz de gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkânları, gerek SODES projeleriyle gerekse özel idare imkânlarıyla çocuklarımıza şehrimizi tanıtıyoruz. Buraları gezsinler görsünler tarihi değerlerimizi tanısınlar diye programlar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesini de ŞURKAV tarafından hazırladığımız program. Toplam bin tane çocuğumuzu köylerinden alacağız bir gün boyunca ilimizi gezdireceğiz, tarihi mekânlarımızı gezecek görecekler. Onları ağırlayacağız ve köylerine dönecekler. Böylece doğdukları yeri yaşadıkları yeri Urfalı olmayı daha iyi anlayacaklar, tanıyacaklar birbirleriyle kaynaşacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü bunun için kaynak ayırıyorlar zaman ayırıyorlar gördüğünüz gibi çocuklarımız da çok mutlu bu programlara devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında öğretmenleriyle birlikte kent merkezine gelen öğrencilerle sohbet eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, öğrencilerin kendilerinden bir isteklerinin olup olmadığını sordu.

Öğrenci ve öğretmenlerle yemek sırasında sohbet eden Vali Güvenç’e düzenlenen geziden ve kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Bu arada, 10 gün boyunca sürecek gezilerde, Şanlıurfa Merkeze bağlı 12 köy ve beldede bulunan ilköğretim okullarındaki 8. sınıfta okuyan 1000 öğrenciye Şanlıurfa’nın kültürel değerlerinin tanıtılacak. Arkeoloji Müzesi, Kurtuluş Müzesi, El Sanatları Müzesi, Mutfak Müzesi, Müzik Müzesi, Haleplibahçe Mozaikleri, Balıklıgöl-Dergah, Tarihi Çarşılar, Sokaklar ve evler ile tarihi alanlar gezdirilip bilgilendirileceği program kapsamında gezdirilen öğrenciler okullardan araçlarla alınıp gezdirildikten sonra öğlen yemeği ikram edilip tekrar köylerine bırakılacaklar.

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılan proje, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile ŞURKAV tarafından yürütülmekte ve finanse edilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.