banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Öğrencilerden, Harran Üniversitesi Müzik Bölümüne puan çağrısı

 

ÖSYM Başkanı Ali Demir sonuçların Temmuz'un son haftası açıklanacağını söyledi. Puanların açıklanmasına sayılı günler kalınca Müzik Bölümü Öğrencilerini gergin bir bekleyiş aldı.

Türkiye’deki üniversitelerin Müzik Öğretmenliği Bölümü puanlarında ortalamalar 200 puan’ın altındayken, Harran Üniversitesinin 220 puanla geçen yıl öğrenci alımı yaptığını dile getiren öğrencilerden Fatih Yılmaz; “Geçen yıl bir çok üniversite 140-180 puan arasında tercih edilirken, Harran üniversitesi 220 puanla öğrenci alımı yaptı. Bu yıl taban puanlar açıklanmadan üniversiteden talebimiz puanların düşmesidir. Urfalı öğrenciler olarak memleketimizde okumak istiyoruz” dedi.

 

Bilindiği gibi geçen yıl 220 puanla Müzik Öğretmenliği Bölümüne öğrenci alan Harran Üniversitesi öğrencilerden ve velilerden tepki almıştı.

İşte geçen yıl Müzik Öğretmenliği Bölümü puanlarından birkaç örnek

Harran Üniversitesi : 220

Konya Selçuk Üniversitesi; 180

İnönü Üniversitesi Malatya Üniversitesi; 140

Pamukkale Üniversitesi; 140

İstanbul Marmara Üniversitesi; 225

Yıldız Teknik Üniversitesi; 220

Dumlupınar Üniversitesi; 140

Akdeniz Üniversitesi; 140

Uludağ Üniversitesi; 140

Çukurova Üniversitesi; 180

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.