banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Öğrenciler Türkiye'nin en büyük müzesini gezdi VİDEO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen pazar günü açılışı yapılan Şanlıurfa Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

 

Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde ve ilçelerde eğitim gören 250 ilk, ortaöğrenim öğrencisini Şanlıurfa Müzesi'ne getirdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ile bir araya gelen minik öğrenciler daha sonra rehber eşliğinde ilk defa müze gezmenin keyfini yaşadı. Öğrencilere AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Bağmancı'da eşlik etti. 

 

Öğrencilerin müze ziyareti ile ilgili açıklamaya yapan Başkan Güvenç,: "Türkiye'nin en önemli müzelerinden birisini 3 yıl içerisinde Şanlıurfa'da yaptık. Bu müzemiz ve yandaki mozaik müzemiz gerçekten dünya çapında saygı duyulacak bir eserdir. Allah'a şükür artık bu ülkede böyle güzel eserleri 3 yıl içinde yapabiliyoruz. Etrafındaki park alanı ile böylesi ihtişamlı bir eseri Şanlıurfa'mıza kazandırmış olduk. Bunun için be büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. İstiyoruz ki siz gençler bu eserlerimizi değerlerimizi gelip yerinde görsünler. "

 

Öğrencilerden Hüseyin Duman, ilk defa bir müzeyi gezdiğini ve çok heyecanlandığını söyledi. Desteklerinden dolayı Başkan Güvenç'e teşekkür eden Duman. "Büyükşehir Belediyemiz geldi bizi okuldan aldı buraya kadar getirdi. Ben ilk defa müzeyi gezdim çok güzeldi Celalettin Amcaya çok teşekkür ederiz" dedi.

 

Müze ziyaretinin ardından Başkan Güvenç, öğrencilere pazıl ve kitap hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.