banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Nurcular, Bediüzzaman mevlidi için Şanlıurfa'da buluştular VİDEO

Said Nursi'nin Şanlıurfa'da vefatından bu yana Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen mevlit, Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde okutuldu.

 

Başta peygamber efendimiz Hazreti  Muhammed (S.A.V) ve bütün Peygamberler olmak üzere vefatının 52.yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve manevi şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 25. gecesine rastlayan Pazartesi  akşamı  Bediüzzaman hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan dergah camiinde mevlid-i şerif ve hatim okundu.

Mevlit dolayısıyla çeşitli il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş da erken saatlerden itibaren Dergah camiine akın etti.

 

Mevlid Dergah Camii İmamı Bekir  Beşkat Hoca’nın Bediüzzaman ve Bediüzzaman’ın Urfa ile ilgili mektuplarını  anlatan konuşması ile başladı. Şanlıurfalı Mevlithanların okuduğu Mevlid de Zeki Dedeoğlu Hoca   , Risale-i Nur Külliyatından bir ders okudu.  Mevlidin Duasını ise Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. M. Cüneyt Gökçe  Türkçe, Arapça ve Kürtçe olarak   yaptı.

 

Mevlide Yoğun ilgi

52 yıldır aralıksız olarak yapılan  mevlide Anadolu’nun bir çok yerinden yaklaşık 8-10  bin kişi katıldı. Mevlide Şanlıurfalılar da büyük ilgi gösterirken, siyasi partilerin temsilcileri  ve Sivil toplum Kuruluşları temsilcileri  katıldı.

 

Bediüzzaman hazretlerinin hayatta olan talebeleri, Şanlıurfa Milletvekilleri,  Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç , Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu  katıldı. Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu üyeleri de  mevlide  katılarak  Bediüzzaman gönül verenlerle sohbet ederek kaynaştı.

 

Risale-i Nur adını verdiği l30 parçadan meydana gelen Kur’an tefsirlerinin müellifi,mütefekkir ve Büyük İslâm alimi Bediüzzaman Said Nursi, hicri 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) yılında  Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek palas otelinin 27 nolu odasında 49 yıl önce Cenab-ı Hakkın rahmetine kavuşmuştu.

 

Mevlid  Canlı Yayınlandı.

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ruhuna ithaf edilmek üzere okunan Mevlidi bu yıl 38 Ülkeye yayın yapan Kanalurfa Televizyonu  ve Uzay TV baştan sona kadar  canlı olarak yayınlandı .

 

Programa yoğun ilgi olurken, SP lideri Prof. Dr. Mustafa Kamalak, AK PArti Milletvekili Emin Önen, Vali Celalattin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu mevlidi dinleyenler arasındaydılar.

 

Haber; Ömer Aslan / www.balikligol.com

 

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.