banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Nur talebeleri İftarda buluştular

Risale Haber'in İstanbul'da düzenlenen iftar programına başta Bediüzzaman Said Nursi'nin talebeleri olmak üzere çok sayıda ilim adamı, akademisyen, yazar ve Nur gönüllüleri katıldı.

Dilruba Restoran'da gerçekleştirilen ikinci iftar programına yoğun bir davetli katıldı. Bediüzzaman'ın talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram, Ahmet Aytimur, Mehmet Fırıncı, Said Özdemir ile son şahitlerden Selahattin Akyıl, Ali Çakmak hazır bulundu.

İftar ezanın ardınan yapılan su ve hurma ikramı ile başladı. Kılınan akşam namazından sonra yemek salonuna geçildi.

Yemek duasını Said Özdemir ağabey yaparken Nurettin Gürsoy Risale-i Nur'dan "Bahtiyar bir ihtiyar..." bölümünü ezberden okudu. Ardından Yayın Yönetmeni Kemal Benek, hoş geldiniz konuşması yaptı.

Risale Haber'in 4. yılına girdiğini hatırlatan Benek, "Müsbet hareket'in gönüllüleri olarak, her gün yüzlerce olumsuz haberin dolaştığı bir dünyada 'müsbet gazetecilik' yapmaya gayret ediyoruz" dedi. 
 
Kur'an ve iman hizmetinin internet üzerinden de tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çeken Kemal Benek, "Üstadın 'sırren tenevveret' dediği, bir ağabeyimizin bundan yola çıkarak adlandırdığı 'internet, sırren tenevveret' metodu en etkili iletişim aracı haline gelmiştir. Adeta her şahıs bir gazete, bir radyo ve televizyonun etkisini oluşturabilme kapasitesine sahiptir. Orjinal fikirleri olanlar Adetullah'a uyduğu takdirde bir anda asırlık kurumları geride bırakabilmektedir. Risale Haber olarak bu yeniliğe imkanlar elverdikçe ayak uydurmaya çalışmakta Üstadın dikkat çektiği 'matubat lisanıyla' hakikatleri kamuoyuna sunmaktayız" şeklinde konuştu.
 
Benek, sözlerini şöyle bitirdi: "Tevhid, tefekkür, teknoloji beraberliğinde Risale-i Nur eksenli bir yayının muvaffakiyeti için dualarınızı bekliyoruz."
 
Daha sonra Bediüzzaman Said Nursi'nin talebeleri ve misafirler iftar programı ile ilgili duygu ve düşüncelerini açıkladı. Nur camialarının biraraya gelmelerinin büyük önem arzettiğini vurgulayan konuşmacılar bir çok hizmet organizasyonlarında birlikte olunabileceğine dikkat çektiler.

Programa Bediüzzaman'ın talebelerinin yanında çok sayıda davetli katıldı.

İftar programı yapılan duanın ardından sona erdi.

Haber: Ahmet Bilgi
Foto:Abdussamed Tomris / risalehaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.