banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Niyazi KOCADAĞ'dan Sevgi hamalı

   Eğitimci-Yazar Niyazi KOCADAĞ’ın ikinci kitabı “EMUSE”çıktı.

Farklı bakış açısıyla, yaşam içerisinde belki çoğu kez göz ardı edilen ince detayları hassasiyetle yazılarında ele alan yazar KOCADAĞ haklı bir gurur kaynağı olarak, kültürel mirasını geçmişten günümüze başarılı bir şekilde taşıyan medeniyetler kenti, peygamberler şehri Şanlıurfa”nın sanata ve sanatçıya verdiği haklı gururla, çok yönlü bir kişilik ve başarılı bir grafik sergileyerek her vakit göz önünde fark edilecek Eğitimci kimliği ile ikinci kitabını siz sevgili okurlarla buluşturmakta.

         Niyazi KOCADAĞ gelecek nesillere önsöz niteliği taşıyan bu kitabı ile “Her gün bir yerden bir yere göçmek ne iyi. Her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş der “gibi Mevlana”nın dizelerini bir kez daha siz sevgili okurlara hatırlatacak yanı sıra hissetmenizi sağlayacaktır.

          

         Yazar kitabında hayatın bir ödeşme sahnesi olduğunu anlatmış;

          Bu hayata ne verilirse hayat da onu verir insana, bir karşılaşma ve ödeşme sahnelenir günün daha ilk saatlerinde.

         Sevgi veren sevgi alır, hoşgörü veren hoşgörü alır, azimli olmak ödüllü bir başarı sunar insana.

          Cesareti anlatmış ve cesaretin sadece savaşta olmadığını vurgulamış.

          Cesaret hayatın her aşamasında vardır. İyiliğin lütufunu gösterebilmek, yüreğini ortaya koyup savunabilmek, haklı olanı haksıza karşı korumak da cesaret ve erdemin sonucudur.

           

          Başarılı işler yapan, yüreği bir ceylan ürkekliğiyle heyecanla çarpan birine, “Adımlarını sağlam atıyorsun, bravo sana.” diyebilmektir cesaret.

            Emek verilerek, fedakârlık yapılarak ortaya çıkan tüm güzelliklere “güzel olmuş, çok beğendim emeğine sağlık!” diyebilmektir cesaret.

 

            Başarıyı alkışlayarak destek olabilmek, iyiliği unutmamak, hakkı savunmak cesarettir.

           Yazar kitabında etik değerlerden bahsetmiş ve benim etik değerlerimin ölçüsü vicdanımdır diyerek değerlere ayrı bir bakış açısı getirmiştir.

         “Benim etik değerlerimin aynası, taşımayı onur saydığım vicdanımdır.”

         Kişinin davranışlarına temel olan,ahlak ilkelerinin sorumlusu,sadece muhatap olan kişinin yine kendisidir..Yaptığım davranışlarda vicdanımın sesini dinlerim, vicdanım sesi inceden inceye kulağımı çınlatmıyorsa, vicdanımdan çıkan davudi tokmak sesleri kalbimde çarpıntılara sebep olmuyorsa , yaptığım davranışlar ahlaki saydığım değerlere  uygundur ve benim  doğrum olandır.

         Herkesin görev almaktan,sorumluluk almaktan kaçtığı bir toplumda,sorumluluk verenin sizi muhatap kabul ettiğini vurgulamış..

         Hayatta güzel olan değerler yere düşmüşse ve Yaradan bunları kaldırmayı kime layık görmüşse ona lütuf yapmıştır aslında, o yüzden toplumun her kesimine farklı görevler düşer ve bunu ALLAH’nın bir lütufu gibi görmek gerekir.                                                                                                                  Sorumluluk almaktan kaçan, sorumluluğu başkalarına yüklemek için çaba sarf eden, sadece konuşup icradan kaçan insanların bir gün bundan doğacak sıkıntıları vicdanlarıyla ödeyecekleri kesindir.

 

Yazar Niyazi KOCADAĞ kimdir:

 

 

1976 yılında Şanlıurfa’da doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı.

2001 yılında Gazi Üniversitesi’nden mezun oldu.

Ankara”da” Şanlıurfa vakfı “dergisinin kuruluşunda yer aldı.

Çeşitli gazetelerde yazarlık, yazarlığının yanı sıra dergilerde de genel yayın yönetmenliği yaptı ve yayın kurulu üyeliklerinde bulundu..

Yazdığı ve yönettiği tiyatro oyunları sahnelendi.

Şanlıurfa Ticaret Lisesi Mezunları Derneği’ni kurdu. Halen bu derneğin yönetim kurulu başkanlığını yürütmekte ve özel bir televizyon kanalında “Başarılı Hayatlar”  adlı TV programını hazırlayıp sunmaktadır.

     “Genel Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi, Müşteri İlişkileri, Büro Teknikleri, Öfke Kontrol, Mal Satış, Yönetici Sekreterlik “gibi birçok eğitici kursta eğitmenlik çeşitli radyolarda, panel ve seminerlerde “satış teknikleri ve motivasyon “konuları üzerine konuşmacı olarak katılarak toplumsal bilinçlendirme programlarında yer aldı.

 

Halen Şanlıurfa Ticaret Meslek Lisesi’nde”Muhasebe Grubu Öğretmeni” olarak görev alan Kocadağ, evli ve iki çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.