banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Necip Fazıl'ın şiirlerine senfonik besteler
'Üstad Senfonisi' albümü ve konserleri Türkiye'de bir ilk olacak..

Şair Necip Fazıl Kısakürek’e hayranlığı ile bilinen Uğur Işılak, hayranlığını büyük bir projeyle pekiştirme yolunda yoğun bir tempoyla çalışıyor. Yapımcılığını Simklas Yapım’ın üstlendiği, Sakarya Türküsü, Zindandan Mehmed'e Mektup ve Anneciğim gibi Necip Fazıl Kısakürek’in daha önce bestelenmemiş şiirlerinden oluşan albümde bütün beste ve yorumlar Uğur Işılak’a ait.
“Üstad” albümüne 60 kişilik senfoni orkestrası eşlik ediyor. Albüm, Necip Fazıl'ın ölüm yıldönümü olan 25 Mayıs'ta müzikseverlere sunulacak. ''Her şeyiyle sanat, duygu ve düşüncenin zirvede olduğu bu şiirlerin bestelenebilmesi için, mısralardaki musikiyi duyan ve hissedebilen ve bütün bunları ahenge dönüştüren ve aynı zamanda Üstad’a hizmetkârlık yapmayı üstün bir paye kabul eden bir yüreğin bu işe talip olması gerekir ” diyen Uğur Işılak, albümün içeriği ve misyonu hakkında da Haber 7'ye bilgiler verdi.

Neden Uğur Işılak’la “Üstad” senfonisi?
Necip Fazıl Kısakürek’e aşina olan herkes onu “Üstad” olarak anar. Çünkü o, hem aklın, hem düşüncenin, hem duygunun, hem sanatın, hem de misyonun Üstad’ıdır. Bu kadar çok yönlü bir Üstad’ın eserlerini ancak çok sesli bir müzikle ifade edebilmenin mümkün olduğuna inandım.

Neden Uğur Işılak’la meselesine gelirsek, bu iş, Üstad geçinen ve Üstad’tan geçinenlerle değil, hayatı Üstad’la geçenlerin işidir.

Albümde kaç eser yer alacak?
Tarafımca bestelenmiş 10 Üstad şiiri yer alacak… Bu şiirlerin hemen hemen tamamı Türk insanının aşina olduğu şiirler. Müzik yönetmenliğini ise ünlü müzik adamı Turhan Yükseler,sanat danışmanlığını menejerim ve kardeşim olan Murat Işılak üstlendi ve daha birçok isim destek verdi. Albüm her yönüyle hem kulağı, hem gönlü ziyadesiyle dolduracak.


Konserler olacak mı?
Evet, hem ulusal hem de uluslararası yapılacak. Çalışmalar başladı ...


HABER 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.