banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Nazım Hikmet şiirleri CRRde

Dilimizi en iyi kullanan büyük şair Nazım Hikmet şiirleriyle 16 Ekimde Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda Esin Afşarın şarkılarıyla hayat vereceği Nazım Hikmet şiirlerine, Ali Düşenkalkar yorumlarıyla eşlik edecek.

Afşar, konserde, Nazım Hikmetin bestelenmiş şiirlerinin yanı sıra, kendi bestelediği Nazım Hikmet şiirlerini de seslendirecek. Konserde ayrıca, Nazım Hikmetin şiirlerini Yunancaya çeviren şair Yannis Ritsosun şiirlerine de yer verilecek.

Ali Düşenkalkarın da yorumlarıyla eşlik edeceği konserde; piyanoda Aslıgül Ayas, kontrbasta Şahin Bahçeban, kemençede Nermin Kaygusuz, vurmalı çalgılarda Murat Özbey, vokallerde ise Çiçek Üstün ve Cem Gözel sahne alacak.

19 ve 15 TL. olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletixten alınabilecek.

Nazımın şiirlerinde ritim ve müzik var!

Dilimizi en iyi kullanan bu büyük şairin şiirlerinde ritim ve müzik vardır zaten. Ben de haddim olmayarak, bu dev şairin bazı şiirlerini besteledim diyen Esin Afşar, yaklaşık 20 yıldır, Türkiyenin yanı sıra Fransa, Amerika, Yunanistan dahil bir çok ülkede Nazımı seslendirdiğini belirtiyor.

Nazımı seslendirdiği ilk yıllarda, AKMdeki konserine Nazımın kız kardeşi merhum Samiye Yaltırımın da geldiğini hatırlarken, o anları şöyle anlatıyor:

En önde oturuyordu. Çok duygulanmış, ağlıyordu. Konser sonrası sahne arkasına geldi kutlamak için; o zamanın Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Aydın Aybay ile birlikte...

Konserlerinin ana temasını insan ve Türkçe sevgisi olarak belirleyen Esin Afşar, Yunus Emre ve Mevlana başlıklı konserler de veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.