banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

National Geographic Belgesel TV Kayıp Medeniyetin Peşine düştü

National Geographic Belgesel TV, Şanlıurfa’da Kayıp Medeniyetin peşine düştü. Bu yıl Haziran ayında  “National Geographic” dergisine kapak konusu olan Şanlırfa’nın Göbeklitepe kazılarında ortaya çıkartılan 11 bin 500 yıllık tarih, dünyada büyük bir merak uyandırınca bu kez de ABD’nin ünlü National Geographic adlı Belgesel TV kanalı Şanlıurfa’ya özel ekip ile geldi.  Çekimlerini çok sayıda Oscar ödülü bulunan yönetmen Timati Corlant gözetiminde yaklaşık 10 gündür sürdüren National Geographic Belgesel TV’ye Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölüm Başkanı Dr. Bahattin Çelik danışmanlığında yapıyor. Dr. Çelikle çeşitli yerlerde ve konularda röportajlar da yapan National Geographic Belgesel TV çekimlerini 7 kişilik ekiple yürütüyor. Göbeklitepe’deki çekimlerde kazı başkanı Alman Arkelog Prof.Dr. Klaus Schmidt ile de röportajlar yapan National Geographic Belgesel TV
çekimler öncesi Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile de görüştü.
National Geographic Belgesel TV’nin Türkiye rehberi Narin Kurumlu, Fakıbaba’dan çekimler için çeşitli konularda destekler istedi. Fakıbaba, National Geographic Belgesel TV için Belediyenin Basın Yayın Birimini görevlendirdi. Çekimler sırasında Şanlıurfa Belediye Basın Yayın Biriminden destekler alan National Geographic Belgesel TV’nin ekibi 10 gündür Göbeklitepe, Harran, Atatürk Barajı, Fırat Nehri kıyılarında ve halen kerpiç evlerde yaşayan köylerde, Birecik ilçesinde ve Yaylak Beldesinde çekimlerini yürüttü.  Dünyanın en eski tapınağının bulunduğu Göbeklitepe’de çekimlerini tamamlayan National Geographic Belgesel TV kanalı bugünde dünyanın en eski heykelinin bulunduğu Balıklıgöl’ün hemen kıyısındaki Yeni Mahalle Büyükyol Caddesinde tamamladı. Yarın (27 Eylül 2011)  kentten ayrılacak olan National Geographic Belgesel TV uzun soluklu ve büyük titizlikle yaptığı çekimlerini “Kayıp Medeniyet” adı altında 2012 yılının bahar ayında 50 dakikalık bir sürede yayına verecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.