banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Mustazaflar Cemiyeti Siirt şubesinden Mevlid programı

Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi dernek binasında Mevlid Kandili münasebetiyle bir program düzenlendi.Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulema) üyesi olan bölge âlimlerinden M. Beşir Şimşek’in konuşmacı olarak katıldığı programa, dernek üye ve gönüllüleri katıldı.

Peygamberimizin davet metodu üzerinde duran Şimşek,  her Müslüman’ın Peygamberimizin davet metoduyla insanları İslam’a davet etmesi gerektiğini belirtti.

Şimşek, “Peygamberden edep ve terbiyeyi almayan insanlardan edebi öğrenmek mümkün değildir. Onlar adaleti, şefkati, merhameti ve Aile içeresinde huzurlu olmayı kimden öğrenebilecekler, elbette bunun dersini ancak peygamberden almakla mümkün olur.” dedi.

Hz Muhammed’in (s.a.v), insanlığın kurtuluşu, hidayeti, dünya ve ahret saadetinin kurtuluşu için gönderildiğini ifade eden Şimşek “İnsanların kurtuluşu için gönderilen Peygamberi unuttuklarından dolayı bakın bugün dünyanın durumuna. Oysaki hak, adalet, kurtuluş, edep ve terbiye gibi değerler Peygamberle kazanılmıştı.” şeklinde konuştu.

“Peygamberlerin olmadığı bir hayatta fitne fesat eksik olmaz”

Peygamberlerin olmadığı bir hayata fitne fesadın eksik olmayacağını kaydeden Şimşek şöyle konuştu:   “Bu topluma vereceğimiz en büyük hediye peygamberi birbirimize anlatmak, peygamber efendimizi birbirimize sevdirmek, onun geliş amacının onun rehberliğini birbirimizi göstermektir.

Bizler öyle bir peygamberin ümmetiyiz ki bir elinde Kur’an kerim diğer elinde onun hayatı ve sünnetiyle insanlığı cehaletten, küfürden, putperestlikten, zülüm ve hayâsızlık karanlığından insanları nura çıkardı.”

Bugün, Peygamberin bize emanet ettiği Kur’an ve sünnete gerektiği gibi sahip çıkamadığımız için insanlık Kur’an’sız ve sünnetsiz kaldı. Kur’an’ı unutan yeni nesil öyle bir duruma geldi ki kendi elleriyle Kur’an’ı yaktı. Bu memlekette, kendisinin kurtuluşu için gönderilen hidayet rehberine dil uzatıldı. Afişler asarak hakaret edildi. İslam’ın ilkelerine düşmanlık eden bir nesil doğdu.”

“Peygamber sevdalıları olarak topyekûn bir seferberlik başlatmalıyız”

Şimşek, “Peygamber Sevdalıları olarak topyekûn bir seferberlik başlatarak bu toplumun tek ilacı olan Kur’an ve sünneti bir an önce bu toplumun içerisinde hâkim kılmak için her birimiz seferber olmalı. Bu seferberliği Kur’an’ı Kerim’in metoduyla yapmamız lazım. Bir an önce en yakınlarımızdan başlayarak Kur’an ve sünneti insanlara anlatmamız lazım. Kurtuluşun, hidayetin gerçek yolu Kur’an ve sünnete sarılmakla mümkün olur.” diye belirtti.

Halkımızın, bilmeden manevi bir ateş içinde olduğunu ifade eden Şimşek, “Şuanda gençlerimiz, neslimiz, evlatlarımız ve yakınlarımız cehalet ateşi içerisinde cayır cayır yanıyor. İslam’sız bir hayatın ateşinde yanıyor. Bunun için Peygamberimizin sevgisini bu topluma anlatmamız gerekir. Bunu yaparken de peygamberimizin metoduyla, onun azmi ve sabrıyla, onun şefkat ve merhametiyle Peygamberimiz gibi bir dille ve hikmetle insanları davet etmemiz gerekir.” diye konuştu.

Program, katılımcılar sunulan ikramlarda son buldu. (Muhammed Dayan- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.