banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Müslüm Tüysüz'den sitemize ziyaret

Tüysüz; Vakıf malları değerlendiriliyor

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz Gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Müdür Tüysüz; “Vakıf malı atıl durumda kalmayacak ve değerinde kullanılacak” dedi.

Sitemiz bürosunu ziyaret eden Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz bir süre Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Aslan’la görüştü.

Dün, bugün ve yarın Yenişehir’deki Vakfa ait dairelerin kiraya verilmek üzere ihaleye çıktığını belirten Müdür Tüysüz; “Bu dairelerimiz 112, 130 ve 160 Metre kareden oluşuyor. Yola yakınlığı ve metrekaresine göre 450 ile 650 lira arasında açık artırma usulü ile kiraya çıktık. Bu binalarımız iki kat duvar örülerek su, ısı izolasyonu ve mantolama yapılarak sağlamlaştırdık. Aynı zamanda iç dizaynı düzenledik. Isıtma sistemi doğalgaz, ama alternatif olarak fulloil devreye girecek şekilde tasarladık” dedi.

Sözleşmeye aykırı davranış içerisinde olmayanlar yıllık enflasyon oranında zam ile içinde kalabileceklerini belirtti.

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz vakıf taşınmazları ile ilgili olarak çok önemli bilgiler verdi.

Tüysüz; “Oto alım satım bölgesinde de vakıf arazilerimiz var. Orada ilk etapta 50 yataklı özel hastane projemiz var. Yakın bir zamanda ihale takvimini açıklayacağız. Ayrıca o bölgede bir iş merkezi ve 30 bin metre karede rezidans türü konut yapacağız” dedi.

Restorasyonlarla ilgili olarak da bilgi veren Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz; geçen yıldan 9 vakıf restorasyonu devam ediyor. Bu yıl 10 vakıf malını daha restore edeceğiz. Bunların içinde İmam Bakır türbesi de var. 3 tanesi Adıyaman, 3 tanesi Şanlıurfa ve Siverek, Birecik, Bozova ve Suruç’ta birer tane olmak üzere 10 vakıf malımızı restore edeceğiz” dedi.

Vakıfların hem kültürümüzde hemde inancımızda önemli bir yer kapladığını belirten Müslüm Tüysüz; “Zorluk çıkaranlar var. Ancak gerek yasalar ve gerekse vicdanen bu sorlukları aşmak zorundayız. Şanlıurfa gibi tarihi bir kentte önemli sorumluluklarımız var.

Sitemiz Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Aslan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Çalışmalarınızda başarılar dileriz. Vakıf malı inancımız gereği hassas olmak zorundayız. Bu hassasiyeti gösterdiğiniz için tebrik ediyoruz. Vakıf mallarını atıl durumdan kurtarmak için yaptığınız çalışmalarınız destekliyoruz” dedi.

Emin Karademir / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.