banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Muhteşem rezalet

Kanuni Sultan Süleymanın hayatını ekranlara taşımaya hazırlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinin fragmanları izleyiciden ve tarihçilerden büyük tepki gördü. Kanuninin içki içtiği, harem hayatını cinsellikten ibaret gösteren dizi çarpık bilgilerle dolu.

 

Kanuni Sultan Süleymanın hayatından kesitler sunma iddiasıyla çekilen Show TVnin yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl, Osmanlı Devletini kendi zihinlerinde oluşturdukları haremden ibaret sananların çarpık tarih anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi. 5 Ocakta yayına girecek dizinin tanıtımları bile Osmanlının yanlış aksettirildiği tartışmaların alevlendirdi. Tanıtımlar, senarist Meral Okayın ömrü savaş meydanlarında geçen Kanuni Sultan Süleymanın adaletini ve Avrupayı dize getiren kahramanlıklarını bir kenara bırakıp diğer kötü örneklerde olduğu gibi harem safsatasına sığındığını ortaya koydu.

 

GAY SAHNESİ BİLE VAR

Kanuni kitabının yazarı Tarihçi Okay Tiryakioğlu, Son zamanlarda Türk dizlerinin yurt dışında satılıyor olması bunda etkili oldu. Kar amacı güdüyor. Çok şaşırmadım. İzleyici gerekli cezayı verecektir. Gay sahnesi bile var dizide böyle saçmalık olmaz. Kanuni asla içki içmiyordu. Bu koca yalan. Ömrünü Allah için adamış bir kişidir Kanuni... Diziye izleyicinin ilgi göstermeyeceğine inanıyorum dedi. Tarihçi Mustafa Armağan da Kanuninin içki içtiği sahneyle ilgili şu yorumu yaptı: Kanuninin içki içtiğini ilk Halil İnancık yazmıştı. Ama o nereden buldu bilgiyi bilmiyorum. Kanuni içki yasaklayan bir padişahtır. Yazdığı mektuplardan da anlıyoruz ki inançlı bir mümindir.

 

Gerçekler çarpıtılmış

Yapımcılığını Timur Savcının üstlendiği dizide, 10. padişah Kanuni Sultan Süleymanın sözde hayatı anlatılıyor. Show TV ekranlarında seyirciyle buluşacak olan dizide, Kanuniyi Halit Ergenç canlandırırken, Valide Sultanı ise dominant anne karakteriyle Haziran Gecesi, Aşk-ı Memnu gibi dizilerde oynayan Nebahat Çehre oynuyor. 5 Ocakta yayınlanacak dizi için hazırlanan dört ayrı fragman da internette yayınlanmaya başlandı. Eleştirmenler reytingi adına popüler oyuncuların dizi için toplatıldığını ve aynı kaygıyla, tarihi gerçeklerin çarpıtılarak senaryonun çok tartışılacak hale getirildiğine vurgu yapıyor.

 

Dizinin internet sitesine yağan tepkiler:

Ümit Ölmez: Dizide oynayan çeken ve de bütün emeği olen herkesi kınıyorum

Bahattin:Avrupalılar ve içimizdeki dönmeler kendi iğrenç egolarını bu şanlı devletin üzerinde tatmin etmeye çalışmışlardır.bir sürü uydurma kitap ve görsel çizmişlerdìr...

Yavuz: Abdestsiz yere basmayan ecdat nasıl böyle şuursuzca tanıtılır, içki ve kadına düşkün olsalardı 700 sene dünyaya nam salar viyana kapılarına mı dayanırlardı yoksa helak olur giderler miydi.....

Kanuni Sultan Süleymanın hayatını ekranlara taşımaya hazırlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinin fragmanları izleyiciden ve tarihçilerden büyük tepki gördü. Kanuninin içki içtiği, harem hayatını cinsellikten ibaret gösteren dizi çarpık bilgilerle dolu.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.