banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Candeias Sacha Boey

Muhteşem Geceyle Son Buldu

 Bu yıl ilki ve gelecek yıllarda da geleneksel hale getirilmesi planlanan ‘Sabır Günleri’ etkinliği iki gün boyunca dolu dolu geçti.

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve iki gün süren ‘Sabır Günleri’ Etkinliği programına katılım yoğun oldu. Eyüp Peygamber Makamı yanında düzenlenen konser alanında, önceki akşam olduğu gibi dün akşam da unutulmaz anlar yaşandı.

Eyyübiye ilçesinde oturan vatandaşlarda, yapılan etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Düzenlenen etkinliğe Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ev sahipliği yaptı. Saat 18:30 sıralarında başlayan Sabır Günleri Etkinliğinde ilk olarak Grup Dergah ekibi sahne aldı.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Grup Dergah ekibi, birbirinden güzel ilahiler seslendirerek Eyyübiyelilere unutulmaz bir gece yaşattılar. Okunan ilahilerin ardından günün anısına İHH İnsani Yardım Vakfı, AFAD ve Ay Işığım Derneği yöneticilerine birer Sabır plaketi verildi. Plaketleri Başkan Ekinci takdim etti.

Ödüller sonrası kısa bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; “Bu soğuk günde, bu soğuk gecede bu kalabalık bizleri ısıttı. Bizleri ısıtan, mazlumların yanında olan bu kuruluşlarımız, bu STK’larımız kar, kış ve soğuk demeden her şekilde mağdur ve mazlumların yanında durdular. Kimileri kurumlarımız adına, kimileri STK adına ama yaptıkları gerçektende icraatlarla, faaliyetlerle gönüllerde taht kurdular. Eyyüp Peygamber sabır günleri etkinliğindeyiz. Hz. Eyyüp Peygamber’imizin Kabri’nin hemen yanı başındayız. Buradaki yapılacak dualar inşallah kabul olur. Özellikle hemen yanı başımızda Suriye’de bulunan halkın uğradığı mazlumiyet inşallah son bulur. Ensar kardeşliği içerisinde muhacir olarak buraya gelen kardeşlerimiz inşallah huzurlu bir şekilde doğdukları coğrafyaya geri dönerler.” Dedi.

Eyyübiye’de Özhan rüzgarı esti

Gecede, Grup Dergah ve plaket takdimi sonrası sahne alan Şanlıurfalı, Eyyübiye’nin bağrından kopmuş tasavvuf sanatçısı Ahmet Özhan sahneye çıkarak hayranlarıyla buluştu. Özhan, kendine ait seslendirdiği ilahilerle dinleyicilerini adeta büyüledi. Soğuk bir akşam olmasına rağmen yüzlerce Özhan hayranı zevkle konseri dinledi. Okuduğu ilahilerle dinleyicilerini mest eden Tasavvuf Sanatçısı Ahmet Özhan, konser sonrası Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin tebriklerini kabul etti. Sahneye çıkarak sanatçı Özhan’ı tebrik eden Başkan Ekinci, ‘Eyyübiyelilere böyle güzel bir gece yaşattıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Öte yandan Sabır Günleri etkinliği kapsamında programın dün sabah Balıklıgöl Platosu içerisinde bulunan Anfi Tiyatroda resim sergisi açıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları tarafından hazırlanan Ebru, Hüsnü hat, kara kalem, yağlı boya gibi eserler vatandaşların beğenisine sunuldu. Serginin açıldığı saatlerde ise, Sabır Günleri etkinliği dolayısıyla çok sayıda kadın minibüslerle Viranşehir İlçesi’nde bulunan Eyüp Nebi Hazretleri Makamına ziyaret amaçlı götürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.