banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Müftüsü Açık Regaib Kandili mesaj yayımladı

İlahi rahmet ve mağfiretin habercisi olan Üç Aylara girmenin heyecanı içerisinde,
kirlenen kalplerimizin ibadet, tövbe ve tefekkürle arınacağı müstesna günlere girmiş bulunuyoruz. Günahlarımızdan pişman olduğumuz tövbe ve istiğfar ettiğimiz, farzların yanında nafile ibadet ve sadakalarla Rabbimize yöneldiğimiz bu mübarek günlere ulaştırdığı için yüce Mevla’ ya şükürler olsun.

Recep, Şaban ve Ramazan ayları, rahmet pınarı ve derman kaynağıdır. Bu aylar, Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini içinde barındırır. Gecesi ve gündüzüyle bu aylar, Müslümanlar için nefis muhasebesi, farzlara özen gösterme, nafilelere ağırlık verme, suçtan ve günahtan temizlenme günleridir. Örfümüzde üç aylar diye bilinen bu günler ve geceler, kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı ve yardımlaşma duygularının zirveye yükseldiği kardeşlik ve hoşgörü vakitleridir.
Recep ayı, Sevgili Peygamberimiz’ in (s.a.v.) tarifiyle Allah’a adanmıştır. Müminler bu ayda, “Ben kimim, nereden, niçin geldim, nereye gideceğim, Rabbimin rızası için ne yaptım, yapıyorum? Sorularını kendisine sorarak yararsız işlerle geçen günlerin pişmanlığını hisseder. Yüce Rabbimiz’ in (c.c) “Dikkat edin, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur”(Ra’ d 13/28.), ayetiyle dikkat çektiği hakikat temel düstur olur ve kalplerden zikr-i ilahi düşmez. Recep ve sonrasında Şaban ayı, içinde bin aydan daha hayırlı bir gece (Kadir) olan rahmet ve hidayet ayına, Ramazan-ı Şerif’e hazırlar
Müslüman, öncelikle Recep ayının ilk Cuma gecesindeki Regaib Kandilinde kendini Rabbine hasreder. O’na yönelir, O’ndan ister ve O’ndan bekler. Arzusunu Rabbinin razı olacağı söz ve davranışlara yoğunlaştırır. Sadece “O’na kul olduğunu” (Fatiha, ¼) yeniden tasdik eder. Bu gece, yer ve gök ehlinin yüce Mevla’ya arz-ı endam eylediği, ümitlerini Allah’a açtığı kutsi bir gece olur. Bu gece, kararmış hayatlar aydınlanan bir kandil oluverir. Affın, mağfiretin, rahmet ve bereketin kapısı olan bu gece,“23 Nisan  Perşembe’yi  Cuma’ya bağlayan”gecedir. Sevgili Peygamberimiz, bu gecede şöyle dua etmiştir: “Ya Râb, Recep ve Şaban ayını bize mübarek kıl. Ve bizi Ramazan ayına ulaştır.”(Ahmet b.Hanbel,Müsned 1/259.)

Tüm İslam Aleminin ve Şanlıurfa’lıların Üç Aylarını tebrik eder, Regaip kandilinin arınma, paklanma ve İlâhi rahmete ulaşmalarına vesile olmasını, ülkemize ve tüm İslam âlemine de rahmet, bereket ve huzur getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.