banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Müftülükten ve Af Örgütünden kadına yönelik şiddet atölye çalışması
Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Bağlamında Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma" projesinin üçüncü atölye çalışması Şanlıurfa'da yapıldı.



Diyanet İşleri Başkanlığı ve Uluslararası Af Örgütü'nün işbirliğiyle "Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Bağlamında Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma" projesi kapsamında "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Yoksulluk" atölye çalışması, Hilton Otel'de gerçekleştirildi.



Açılış konuşmasını Uluslararası Af Örgütü temsilcisi Cahide Sarı yaptı.

Daha sonra Hz. İbrahim (as)’ın makamı Şanlıurfa’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek konuşmaya başlayan Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Huriye Martı, kadının önemine dikkat çekti.



İslam dininin 1400 yıl önce kadının önemine dikkat çektiğini belirten Şanlıurfa Müftüsü vekili Mustafa Erdem  Nisa Süresinde “Kadınlarla iyi geçinin” ayeti ile emrediyor” dedi.



"Aile içi şiddet ve din, medyada kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet, yoksullukla başa çıkmada dini referanslar, ulusal ve uluslararası sözleşmelerde kadına yönelik şiddetle mücadele" gibi konuların ele alındığı atölye çalışmasına, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Huriye Martı, İl Müftüsü vekili Mustafa Erdem ve müftü yardımcısı Şadiye Yılmaz'ın yanı sıra 25 din görevlisi katıldı.

Atölye çalışma programının iki gün süreceği ifade edildi.
Ömer ASLAN / www.balikligol.com



VİDEO


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.