banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Müftülükten Hac kayıtları ile ilgili açıklama

.Bu yıl normal tip     1014,        müstakil  47,       otel tip  18,     toplam       1079        ilimize kontenjan   verilmiştir.

.Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için kesin kayıtlar  .07.06.2010 tarihinde başliyor.

.Hacı adayları, hac ön kayıtları için ''Hac Büromuz'na başvurarak, kayıt yaptırmak istedikleri organizasyonla ilgili kayıt belgesi alacak.

.Hac kesin kayıtları, 7-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

.Diyanetle gidecekler, T.Vakıflar Bankasında açılan     hesaba paralarını  Euro olarak yatıracaklar.

.Dağıtılan kontenjanların belirlenen kayıt süresi içinde dolmaması halinde, kontenjanlar kategorilerine göre kura sırası gözetilerek 24 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında doldurulacak.

.Hacı adaylarını, kutsal yolculuğa hazırlamak ve dini vecibelerin yerine getirilişi konusunda eğitmek ve rehberlik yapmak amacıyla ''Hac Bilgilendirme Kursları'' düzenlenecek. Katılımın zorunlu olduğu kurslarda, hacı adayları için devam takip çizelgesi tutulacak.

.Hac çıkışları 9 Ekim-10 Kasım, dönüşleri ise 20 Kasım-21 Aralık tarihleri arasında hava yolu ile gerçekleştirilecek.

.  Hac kesin kayıtları 07-18 Haziran 2010 tarihleri arasında il ve kayıt yetkisi verilen ilçe müftülükleri ile kayıt yetkisi bulunan acentelerce yapılacak ve kayıtlar esnasında her bir ilde kategorilerine göre Diyanet % 60, acenteler % 40 oranı geçilmeyecektir.

. Kesin kayıt sırası gelen hacı adayları, müracaat ettikleri ilin İl Müftülüğü Hac Bürosuna başvuracaklar, bunlardan Diyanet'e kayıt yaptırmak isteyenlere "2010 Yılı Haccı İçin Diyanete Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesi, Acente organizasyonlarına kayıt yaptırmak isteyenlere de "2010 Yılı Haccı İçin Acenteye Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesi verilecektir.

. Dağıtılan kontenjanların belirlenen kayıt süresi içerisinde dolmaması halinde, boşalan kontenjanlar, kategorilerine göre kur'a sırası gözetilerek 24 Haziran - 02 Temmuz 2010 tarihleri arasında doldurulacaktır.

. Çekilecek kur'a sonucunda kayıt sırası gelmeyen yaşlı hacı adayları ile talep etmeleri halinde bunların kur'aya birlikte girdiği birer refakatçileri için toplam 10.000 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Ayrılan bu kontenjan, katsayı uygulanarak çekilen kur'a sonucu 2007, 2008, 2009 ve 2010 yıllarına tekabül eden kat sayı toplamının kur'a yıllarına göre yüzdelik oranı ölçü alınarak bu yıllara dağıtılacak kontenjana, yine bu yıllarda başvurusunu yapmış olan hacı adaylarının en yaşlısından başlamak üzere, söz konusu kontenjan çerçevesinde birer refakatçileri ile birlikte kesin kayıtları yapılacaktır.

Bu şekilde kayıtları yapılacak olan hacı adaylarının isimleri Başkanlığımızca il müftülüklerine bilahare bildirilecektir.

Bu kontenjana yapılacak kayıtlarda da Diyanet %60, acente %40 oranı korunacak ve buna ilişkin kayıtlar 24 Haziran - 02 Temmuz 2010 tarihleri arasında müftülükler ve yetkili acentelerce yapılacaktır.

Söz konusu kontenjandan kesin kayıt hakkı elde eden yaşlı hacı adayının her hangi bir sebeple hacca gitmekten vazgeçmesi veya vefat etmesi halinde, ona bağlantılı olarak kayıt hakkı kazananların da kesin kaydı silinecek ve bunlar kendilerine ait kur'a sıra numaralarında bırakılacaklardır.

. Kayıtlar öncelikle her bir kategori için ayrılan oranlara göre o kategoride sırası gelen hacı adaylarından yapılacak, ancak imkan bulunması halinde il kontenjanını aşmamak kaydıyla kayıt sırası gelen hacı adaylarına alt kategorilerden üst kategorilere geçiş imkanı verilecek, üst kategorilerden alt kategorilere ise geçiş imkanı tanınmayacaktır.

. Kayıt sırası geldiği halde herhangi bir sebeple kaydını yaptırmayanların yerine kayıt yapılabilmesi için, kaydını yaptırmayan kişiden veya birinci derecede yakınlarından öncelikle dilekçe alınacak, bunun mümkün olmaması halinde, bu durum bir tutanak ile tespit edilecek, süresi geçtikten sonra müracaat edenlere ise her hangi bir kayıt hakkı verilmeyecektir.

. Kesin kayıt sırası geldiği halde her hangi bir nedenle kaydını yaptırmayanların kaydı sistemden silinecek, bunlar daha sonraki yıllarda müracaat etmesi halinde, ilk defa müracaat edecekler statüsünde değerlendirilecektir.

. Şehitlerimizin, daha önce hacca gitmeyen ve müracaat süresi içerisinde kayıt yaptırmış olan anne, baba ve eşleri ile kayıt yaptırmış olan gazilerimiz ve eşlerinden sırası gelmeyenler için 600 kişilik kontenjan ayrılmıştır.

Bunların tespiti Başkanlığımızca yapıldıktan sonra program aracılığı ile il müftülüklerine bildirilecektirSöz konusu hacı adayları, şehit ailesi veya gazi olduklarına dair Genel Kurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Valilik veya başka bir resmi kurumdan alacakları belgeyi ibraz etmeleri ve tercih ettikleri hac kategorisine ait ücreti de yatırmaları kaydıyla kur'aya girdikleri yakınlarıyla birlikte kesin kayıtlarını, 24 Haziran - 02 Temmuz 2010 tarihleri arasında il müftülüklerine yaptıracaklardır.

. 2010 yılında çekilen kur'a sonucunda kesin kayıt hakkı elde edenlerden kaydını ilk kayıt süresi içerisinde yaptırmayanlara, gerek ek kayıt süresinde ve gerekse müteakip yıllarda kayıt imkanı verilmeyecektir.

23. Kesin kayıt hakkı elde edenlerden her hangi bir mazeret sebebiyle kayıt yaptırmayarak, bu haklarını gelecek yıllara devretmek isteyenlere bu imkân tanınmayacaktır.

ORGANİZASYON ÇEŞİDİ

1. Taksit
AVRO

2.Taksit

AVRO

3.Taksit

AVRO

TOPLAM

AVRO

NORMAL 1. TİP 

900

900

665

2.465

NORMAL 2. TİP 

800

800

695

2.295

. Hacı adayları, yukarıda hac tiplerine göre belirtilen hac ücretinin tamamını peşin yatırabilecekleri gibi, birinci taksitini kesin kayıt sırasında, ikinci taksitini 26 Temmuz 2010 tarihine kadar, üçüncü taksitini ise ise en geç 23 Ağustos 2010 tarihine kadar ödeyebileceklerdir.

Söz konusu paraların bankaya yatırılmasında Ek-3 form kullanılacak ve paralar bankaya yatırıldıktan sonra alınacak banka dekontlarının birer sureti, ilgili il müftülüklerine teslim edilecektir.

. Hac ücretlerinin süresi içerisinde yatırılıp yatırılmadığı il müftülüklerince takip edilecek, süresi içerisinde ücretini yatırmayanların kayıtlarının iptal edileceği hususu hacı adaylarına duyurulacaktır.

. Kesin kayıtlar esnasında,

a)  Hacı adaylarınca doldurulacak olan Ek-1 form dilekçe,    

            b)  Hac ücretinin tamamını veya ilk taksitini yatırdığına dair banka dekontu, 

c)  Arka fon rengi beyaz olan ve arkasına adı, soyadı, ili ve T.C. Kimlik numarası 

     yazılı 3 adet vesikalık fotoğraf,

d) İl müftülüğünden alınacak Kesin Kayıt Belgesi,

ç) En az 01.01.2011 tarihine kadar geçerli olan pasaport,  

İl Müftülüklerine teslim edilecektir.

. Hac mevsimi 23 Eylül  – 21 Aralık 2010 tarihleri arası olarak tespit edilmiştir.

. Hac çıkışları 09 Ekim – 10 Kasım 2010; dönüşleri ise 20 Kasım - 21 Aralık 2010 tarihleri arasında yapılacaktır.

. Hac çıkış ve girişleri; Şanlıurfa   havalimanından yapılacaktır.

. 2010 yılında Başkanlığımız ile acente organizasyonlarından birisine kesin kayıt yaptıran vatandaşlarımız için, hac çıkışlarından önce (13 Eylül – 13 Ekim 2010 tarihleri arasında) "Hac Bilgilendirme Kursları" düzenlenecektir.

. Seminerlere katılmanın zorunlu olduğu hususu hacı adaylarına, kayıtlar esnasında il ve ilçe müftülükleri ile acentelerce yazılı olarak duyurulacak ve kursa katılan hacı adayları için devam takip çizelgesi tutulacaktır.

. Hac çıkışlarından önce de il müftülüklerince belirlenip ilan edilecek tarihlerde, hacı adaylarıyla belli sürelerde ayrıca bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.