banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Müftüden, Regaip Kandil'i mesajı

13 Haziran 2010 Pazar günü dini geleneğimizde üç aylar diye bilinen, mübarek gün ve geceleriyle bereketli bir maneviyat mevsimi olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının manevi atmosferine girmiş bulunuyoruz.

17 Haziran 2010 Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece ise "Regaib Kandili"ni idrak edeceğiz. Regaib, Kelime manası itibariyle; çok sevilen sayılan, pahası ağır olan ihsanlar, fazilet ve bereket demektir. Bu gecede Cenab-ı Hakkın ihsanı, affı, sağnak, sağnak  yağar.

Üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller giderek yalnızlaşan, maddi imkânı artmasına rağmen ruhi yönelişlerini yitiren günümüz insanı için bir diriliş fırsatıdır. Bu zaman dilimi sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik beraberlik ve kardeşliğin güçlenmesine insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına vesile olmalıdır. Bu günlerde Rabbimize yönelmel, dua, zikir, tevbe ile arınmalı, Kur'an'ın  manasını  özümsemeye çalışmalıyız.

Bütün Müslümanların, Şanlıurfa halkımızın ve personelimizin Regaib kandilini tebrik ediyor, ülkemizin, İslâm âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Ramazan TAHİROĞLU

Şanlıurfa Müftüsü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.