banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Müftü'den kurban uyarısı: Mesele et değil

Şanlıurfa İl Müftü Vekili ve Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu, 12 Eylül Pazartesi günü idrak edilecek Kurban Bayramı dolayısıyla basın açıklaması düzenleyerek kentte yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

Okulu, arefe günü olması nedeniyle yarın, sabah namazından sonra teşrik tekbirlerin getirileceğini, ayrıca hacıların Arafat dağına çıkacaklarını hatırlattı. Bayramda mezarlıkların ziyaret edilmesi ve küskünlerin barışması gerektiğini söyleyen Okulu, vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı hususlar konusunda uyardı.

42 noktada kurban kesim yeri belirlendi

Şanlıurfa merkez ilçelerde 42 yerde kesim yerlerinin olduğunu söyleyen Okulu, “Şanlıurfa merkez 3 ilçemizde, 21 satış yerinde kurbanları vatandaşlarımıza arz edeceğiz. Bunun yanında 42 yerde de kesim yerleri var. Vatandaşlarımız bu kesim yerlerinde hayvanlarını ya kendileri keserler ya da kasapları getirerek orada kestirirler. Bir ibadet yaparken beraberinde hoş olmayan manzaraları engellemelerini arzu ediyoruz.” dedi.

“Mezarlıkları ziyaret edin”

Mezarlıkları ziyaret edilmesi gerektiğini söyleyen Okulu, “Bayramlarda özellikle mezarlıklar ziyaret edilir. Ruhlarına Fatihalar okunur. Küçükler büyüklere gider onların bayramlarını yaparlar. Bir sevinç, bir coşku ve Allah’a şükretmenin güzel yollarıdır bayramlar. Kurban zaten yakınlık demektir. Mesele et meselesi değil, Allah rızasıdır. Hayvanın kanlarını akıtmasıdır. Birçok insan da istifade eder. Daha kurbanın kanı yere düşmeden Cenab-ı Allah o ibadet yapan kullarından razı olur.” ifadelerini kullandı.

Okulu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bayramda teşrik tekbirleri vardır. Yarın sabah namazından itibaren her farz namazdan sonra okunur. Bayramının dördüncü günü ikindi namazının farzına kadar getirilir. Ayrıca bugün Mekke’de tüm İslam âleminden gelmiş hacılarımız lebbeyk diyerek yarın Arafat’ta olacaklar.”

Vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlara da dikkat çeken Okulu, “Vatandaşlarımıza şu hususlar konusunda dikkat etmesini öneririz. Dinen kim zengin ise onun kurban kesmesi lazım. Ayrıca duyumlarımıza göre bazı insanlar sırf kurban kesmek için gidip borçlandıkları, kredi aldıkları paralarla kurban alıyorlar. Bu doğru değildir. Durumu iyi olanların kesmeleri vaciptir.” diye belirtti.

“Bayram namazı 06.43’te eda edilecektir”

Bayram namazına çocuklarla birlikte gidilmesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Okulu, “Pazartesi sabahı Şanlıurfa’da Kurban Bayramı namazı kılınacaktır. Kurban Bayramı namazında kardeşlerimiz güzel giyinecekler. Çocuklarımızı da alıp camiye götürelim. Namazımızı cemaatle birlikte camilerde kılmamız gerekmektedir. Pazartesi günü Bayram namazı 06.43’te eda edilecektir.” şeklinde konuştu.

Bayram vesilesiyle dargınlıkların ortadan kalkması ve küçüklerin büyüklere gidip özür dilemesi, bayramlaşması gerektiğini söyleyen okulu, bayramın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni etti. (Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.