banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Müftü, Öğrencilerle sohbet etti

Şanlıurfa il müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Harran Üniversitesi ilahiyat fakültesi öğrencileri ve hocalarıyla bir araya gelerek  “Din Görevlisini yetiştirme şekli, Din Görevlisinde bulunması gereken Vasıflar” konulu konferans verdi….

 

Harran üniversitesi ilahiyat fakültesi konferans salonunda konuşma yapan Tahiroğlu: “Din görevlisi deyiminden müftü, vaiz, imam, hatip, müezzin-kayyımlık görevlerini ifa eden kişiler kast edilir. Bunların yaptıkları işler tamamen dini işler olup kendi meslekleri ile alakalı bilgi ve beceri isteyen işlerdir. İstenilen bilgi ve beceri eksik ise bu görevlerde bulunması sakıncalıdır. Ayrıca bu kişiler ahlaki davranış bakımından da mesleklerinin haysiyetine yaraşır biçimde hareket etmek zorundadır” dedi.

Tahiroğlu: Din Görevlisini yetiştirme konusunda Din görevlisinde bulunması gereken bilgi ve beceri, din görevlisinin davranışları şeklinde iki ana başlığa ayırarak konferansına devam etti. Konuşmasının devamında, Toplumun bütün fertleri, kendi uzmanlık sahasının dışında kalan konularda onların uzmanlarına tabi olmak zorundadır. O halde Din görevlisinin konusu insan olduğu için kendi alanıyla ilgili kendini mükemmel yetiştirmelidir. Geleceğin din görevlisi sizler olduğunuz için dini ilimlerin esası Kur’an-ı Kerim ve sahih sünnetleri en başta kendiniz benimseyerek kendi hayatınızda tatbik etmeli, dini temel bilgileri ve insana ulaşmadaki yolları iyi bilmeli, tatbikat ve egzersiz yaparak mesleğinizde beceri kazanmalısınız.” Diye öğrencilere tavsiyede bulundu.

           

Din görevlisinin vasıflarını ise:Bilgiye dayalı, sosyal bilimlerde kendini yetiştirmiş, çevresini tanıyan, toplumunu iyiye güzele yönlendiren, çağın imkanlarını en iyi şekilde kullanan, görevine hakim, ahlak eksenli görgü kurallarına son derece itina gösteren hoş görünümlü, toplumun problemlerini dert edinip çözüm üreten yada doğru yerlere yönlendirebilen bir din gönüllüsü olmalıdır.

 

Din Görevlisi, his ve heyecanıyla değil, akıl ve mantığıyla hareket ettiği takdirde, toplumun içinde birleştirici vazifesini yaparak, fertler arasındaki kaynaşmayı sağlayıp onları doğruya güzele kenetleye bilir.

Daha önce isimleri müftülüğe bildirilen 30 öğrenciye 100 TL öğrenci yardımı yapıldı.

Konferansın sonunda öğrencilere Mealli Kur’an-ı kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Genç Olmak ve Cami adlı kitapçıklar hediye edilerek öğrencilerden dilek ve temenniler alınarak konferans sona erdi

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.