banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Molla Hüseyin El-Batevi kasideleriyle mezarı başında anıldı

İki gün süren sempozyumun ikinci gününde çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri, akademisyen ve çok sayıda vatandaş, Molla Hüseyin El-Batevi’nin doğduğu Bate Köyü’ne (Güneyyaka) hareket etti. Burada köylüler tarafından karşılanan ziyaretçiler, Batevi’nin mezarı başına gidip Yasin-i şerif okuyarak dua etti.

Ziyaretçilerden Molla Guhdar Zeyrek, Molla Hüseyin El Batevi’nin mezarı başındaki kaside ve şiirlerinden birkaç örnek okudu.

Batevi’nin kabri başında programla ilgili bilgi veren Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Nurullah Agitoğlu, Molla Hüseyin El-Batevi’nin bir Kur’an aşığı ve İslamiyet’e mal olmuş değerli bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Batevi’nin bölgede mevlidi ile meşhur olmuş bir zat olduğunu dile getiren Agitoğlu, “Biz Şırnak Üniversitesi olarak bu yıl unutulmaya yüz tutmuş bir değer olan Molla Hüseyin El Batevi hazretlerini tema olarak seçmek istedik. Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı araştırmalarla daha geniş katılımlı toplantılarla devam etmesini temenni ediyoruz. Sempozyomun  1’inci gündeki tebliğlerden sonra  2’inci gününde bu mübarek zatın kabrini ziyaret etmeye geldik. Amacımız şahsının bulunduğu bölgeyi tanımaktı. Sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Molla Hüseyin El Batevi’nin  Şırnak’tan gelen ziyaretçilerinden Molla Guhdar Zeyrek, düzenlenen sempozyum sayesinde mevlidini, kasidelerini, şiirlerini defalarca okudukları şahsiyeti yakından tanıma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını söyledi.

Bate Köyü sakinlerinden Nazmi Güzel ise düzenlenen sempozyumun kendilerini çok memnun ettiğini, oluşan olumlu havanın devamını dilerken Molla Hüseyin Batevi’nin kabrinin düzenlenmesi ve adına bir caminin tahsis edilmesini istediklerini dile getirdi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.