banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

MK Özel Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin avantajı çok!

Hemşire açığı fazla olduğu için son dönemde hayli ilgi gören Sağlık Meslek Liseleri’ne bir yenisi daha ekleniyor. 2013-2104 Eğitim ve Öğretil Yılı’nda açılacak olan MK Özel Çapa Anadolu Meslek Lisesi’nin diğer okullara göre çok büyük bir avantajı var; MK Özel Çaba Anadolu Meslek Lisesi, ilk dönemi olduğu için SBS’den etkilenmiyor ve isteyen her öğrenciye kapısını açabiliyor…


MK Özel Çaba Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Sibel Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, toplumumuzun daha sağlıklı bir biçimde yaşaması ve gerekli sağlık hizmetlerininetkili olarak yerine getirilmesi için hekim kadar, iyi yetişmiş yardımcı sağlık personeline de ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Toplumsal kalkınmaya uyumlu olarak gelişen sağlıkhizmetlerinin gerektirdiği yardımcı sağlık personelinin yetiştirilmesi, sağlık meslek eğitimininbaşlıca hedefi olduğuna dikkat çeken Sibel Yılmaz, yardımcı sağlık personelinin yetiştirilmesi görevinin sağlıkmeslek liselerine verildiğini hatırlattı.

 

Sağlık meslek liselerinde 4 yıl süren eğitimlerinden sonra mezun olanların yüzde 27,6’sının devlet hastanesi, yüzde 14’ünün ilsağlık müdürlüğü,yüzde 2,4’ünün kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi gibi devlete ait kurumlarda çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Sağlık meslek lisesi mezunlarının büyük çoğunluğunun kamu kurumlarında istihdam edildikleri görülmektedir. Veriler sağlık meslek lisesi mezunlarının çoğunluğunun (% 46,8) 3 ay ve daha kısa sürede, yüzde 64’ünün 3-5ay içerisinde iş bulduklarını, dolaysıyla bu okul mezunlarının istihdam konusunda sıkıntı yaşamadıklarını göstermektedir.” dedi.

 

İLK YIL AVANTAJI

MK Özel Çaba Anadolu Meslek Lisesi hakkında da bilgi veren Okul Müdürü Sibel Yılmaz, şunları söyledi:

“Okulumuz 2013 -2014 eğitim öğretim yılında hemşirelik ve ATT (Acil Tıp Teknisyenliği) ile faaliyete başlamaktadır.Fiziki ortamı ayrıcalıklı, donanımı mükemmel, deneyimli eğitim kadrosu ile eğitim öğretime başlıyor. Sağlık meslek liseleri diğer lise ve meslek liselerinin aksine insanı ve insan sağlığını hedef almaktadır. Bu sebeple sağlık alanındaki gelişmeler özel hastanelerin çoğalması ve insan sağlığına verilen önemin artması sebebiyle sağlık sektöründe nitelikli ve iyi yetişmiş eleman ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Teknolojinin hızla ilerlediği bu çağda, sağlık alanında çağın gereklerine uygun nitelikli eleman yetiştirilmesi gerekliliğini de beraberinde getirmektedir. İnsana hizmetin en kutsal kabul edildiği sağlık alanında yetişmek ve mezun olduğunuzda hem kamu sektöründe hem de özel sektörde iş bulabilmek için, okulumuzu tercih etmelisiniz.

MK Özel Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesini seçmenizin avantajlarını iki aşamada ele alabiliriz.

Birincisi; okulumuzun fiziki yapısı,  teknolojik donanımı ve akademik kadro avantajı, eğitim kalitesidir.Okulumuzun tüm birimleri, derslikler, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, mesleki eğitim laboratuvarları (Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği)modern eğitim teknolojileri ile donanımları sağlanarak eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir. Ayrıca, beden eğitimi, resim ve müzik çalışma alanları ile kapalı spor alanı yer almaktadır.

Öğrencilerimizin, öğretim yılı boyunca ulusal ve uluslararası projeler Avrupa Birliği projeleri ve sosyal sorumluluk projeleri gelişmeler yakından takip edecektir.

Okulumuzla Bölge Hastaneleri arasında imzalanan protokol ve işbirliği anlaşmasına dayalı olarak, mesleki beceri eğitimi ve yaz uygulama stajlarında, ayrıca mesleki gelişme seminerlerinde Bölge Hastanelerinin imkanlarından yararlanacaklar.

İkincisi, mezun olduktan sonra avantajları; okulumuzdan mezun olacak öğrencilerin bir diğer avantajı da diğer meslektaşlarına göre ileri derecede İngilizce öğrenerek mezun olabilme imkanına sahip olmalarıdır. Okulumuzda lise 3. sınıftan itibaren isteğe bağlı olarak 15 günlük yurtdışı eğitim kamplarımız mevcuttur. Türkiye’de bulunan resmi ve özel tüm sağlık meslek liselerinden farklı olarak, İngilizce ve bu alanla ilgili öğrenim sertifikasına sahip olma imkanlarının bulunmasıdır.

Bu özellikler, öğrencilerimizin meslek mensubu olarak göreve başlarken diğer meslektaşlarına göre, mesleğe iki adım önde başlamalarını sağlayacaktır.”


YABANCI DİLE ÖNEM VERİLECEK

Sibel Yılmaz, Türkiye’de sağlık sektöründe son dönemlerde önemli gelişmeler kaydedildiğini, bu nedenle özellikle Arap ülkelerinden tedavi amacıyla ülkemize çok sayıda hastanın geldiğini anlattı. Hem sonuç alma hem de fiyat avantajı nedeniyle Avrupa ülkelerinden de Türkiye’yi tercih eden hastalar nedeniyle, istihdam sağlayan A sınıfı hastanelerin personel alımında yabancı dili olanları tercih ettiğini vurgulayan Yılmaz, MK Özel Çaba Anadolu Lisesi’nin bu konuda da bir adım önde olduğunu anlattı.

Yılmaz, okullarıyla ilgili diğer ayrıntıları belirtirken şunları sıraladı:

1.Okulumuz donanım en son teknolojiye uygun gerçekleştirilmiştir.

2. Ders araç-gereç ve materyalleri, laboratuvarlar, uygulama atölyeleri en yeni teknolojiler ile donatılmıştır.

3. Sınıflarımızda akıllı tahta uygulamaları kullanılmaktadır

4. Tüm öğrencilerimize tablet verilmektedir.

5. Öğrencilerimize ileri derecede İngilizce programı verilmektedir.

6. Öğrencilerimizuluslararası projelere yer alacaklar.

7. Alan öğretmenleri saha tecrübesine sahip, deneyimli, mesleki bilgilerindeki gelişmeleri takip eden dinamik bir yapıya sahiptir.

8. MKÖzel Çapa ASML öğrencilerini mesleki bilgi ve beceriler iş hayatı ile uyumlu yetiştirir.

9. MKÖzel Çapa ASML beceri eğitim uygulamalarını çözüm ortaklarımız teknik donanım yönüyle güçlü ve bu donanımları kullanımlarınasunulan anlaşmalı kurumlarında yaparlar.

10. MKÖzel Çapa ASML, sağlık sektöründe iş kazaları riskinin fazla olması, bu konuya önem verdiği dolaysıyla iş güvenliği ve sağlığı konularında öğrencilerine özel eğitimler verir.

11. MKÖzel Çapa ASML, uygulamalı beceri eğitimleri ile öğrencileriçalışma hayatına hazırlamada büyük katkı sağlamaktadır.

12.MKÖzel Çapa ASML, Beceri Hastanelerdeki otomasyon sistemi okullarında eğitimini vermektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.