banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik Türkiye

Miraç Kandili ile ilgili mesaj yayımladılar
İşte mesaj yayımlayanlar;


KANAL URFA YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM TORU
Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, yarın akşam kutlanacak olan Miraç Kandili öncesi bir mesaj yayınladı.
Mübarek gecelerden ikincisi olan Miraç Kandili'nin kelime anlamının "isra", yani yükseğe çıkmak, yükselmek, yükselmeyi sağlayan vasıta olduğunu belirten Toru, "Miraç, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimize, Cenab-ı Hakk'ın sonsuz güç ve kuvvetinin eserini göstermek için yaptırılan manevi bir yolculuktur" dedi.

ŞUTSO BAŞKANI SABRİ ERTEKİN
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ‘Miraç Kandili’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Ertekin; “Bu mübarek gece’nin maddi ve manevi miracımız ile bütün insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hak’dan niyaz ediyorum.”dedi.
ŞUTSO Başkanı Ertekin açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Üç aylar olarak tabir edilen, içinde Ramazan-ı Şerif ve mübarek Kadir Gecesini de bulunduran mukaddes ve bereketli bir zaman dilimindeyiz. Cenab-ı Hak, insanlara olan sonsuz rahmet ve şefkatinin bir eseri olarak belirli vakitlere ayrı bir önem atfetmiştir. Bu mübarek zaman dilimlerini af ve bağışlamak için bir fırsat ve imkân olarak bahşetmiştir. Gece yolculuğu manasına gelen “İsra” ve manevi yükseliş anlamı taşıyan “Miraç” olayının gerçekleştiği geçeninde içinde bulunduğu geceler bu zaman dilimlerindendir.

TİCARET BORSASI BAŞKANI MEHMET KAYA
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Paylaşma ve dayanışmanın bu tür mübarek günlerde daha da önemli olduğunun altını çizen Başkan Kaya, “ Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlıurfalı bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Miraç Kandillerini kutluyor, böyle mübarek gecelerin milletimiz ile bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI YUSUF EĞİLMEZ’DEN MİRAÇ MESAJI
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Avukat Yusuf Eğilmez yayınladığı Miraç Kandili Mesajında “Bu gecenin Şanlıurfalılara ve bütün İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum" dedi. AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez mesajında şunları söyledi:  “Yüzyıllardır büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladığımız mübarek gecelerden biri olan Miraç Kandili, insanımızın gönlünü aydınlatan, manevi değerlerimizin güçlendiği, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, selamlaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukumuzun arttığı özel gecelerimizden biridir” dedi.

KARAKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI AV.NİHAT ÇİFTÇİ
Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; Başkan Çiftçi mesajında, “Miraç, Peygamber Efendimizin Recep Ayı’nın 27. gecesi Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, ilahi huzura yaptığı hikmet yüklü bir yolculuktur. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, birlik ve beraberliği pekiştirerek, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışalım. Kötüden ve kötülüklerden iyilik ve güzelliklere, erdeme ve eksikliklerden tamamlanmaya yönelmektir. Bu duygularla ülkemizin ve İslam aleminin mübarek Miraç Kandili’ni tebrik eder, kandilin tüm dünyada insanların huzur, mutluluk, barış ve refah içinde yaşaması için vesile olmasını dilerim.” dedi.

AK PARTİ ŞANLIURFA MEHMET AKYÜREK
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Miraç Gecesi dolayısıyla kandil mesajı yayımlayarak, Şanlıurfalıların kandilini kutladı. Akyürek mesajında, miracın insanlığın kurtuluşu için gönderilen Hz. Muhammed’in semaya yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuk olduğunu belirterek, “Miraç, peygamber efendimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur.  Recep Ayı'nın 27. Gecesinde tanık olduğumuz bu gece bizlere ilahi rahmet ve huzura erişmenin öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten, her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini hatırlatmaktadır” dedi.

AK PARTİ ŞANLIURFA DR.ABDULKERİM GÖK
Ebedi saadetin defînesini görüp, anahtarını alıp getirmiş, insanlara hediye etmiş olan Peygamber efendimiz Muhammet Mustafa (SAS), Mi'rac vâsıtasıyla ve kendi gözüyle Cenneti görmüş ve Rahmân-ı Zülcelâlin rahmetinin sonsuz cilvelerini müşâhede etmiş ve saadet-i ebediyeyi katiyen, hakkalyakîn anlamış, ebedi saadetin varlığının müjdesini insanlara hediye etmiştir. Bizde tüm Müslüman aleminin ve milletimizin, miraç kandilini kutlar sevgi ,huzur ,barış ve kardeşlik duygusu içerisinde geçirilmesi temenni ederim.

AK PARTİ ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ EMİN ÖNEN
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Mirac Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Önen mesajında, mirac gecesinin birlik ve beraberliğimize, İslam ülkelerindeki şiddet ve zulmün son bulmasına, huzur ve barışa vesile olması dileğinde bulundu.

BAĞIMSIZ ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ İBRAHİM AYHAN
Müslüman âleminin mübarek günlerinden biri olan “MİRAǔ kandilinin ülkemizde ve dünyada yaşanmakta olan savaşların, acıların sona ermesine; ayrıca insanlık aleminin dinini, dilini, inancını özgürce yaşayabileceği yarınlara vesile olmasını temenni ediyorum.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.