banner2
Öne Çıkanlar Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor Jan Kuchta Filip Panak

Miniklerin büyük hünerleri!..

Suruç ilçesinde Anaokulu eğitiminin önemini belirtmek ve anaokulu öğrenimini yaygınlaştırmak için Cumhuriyet meydanında anaokulu öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikle hazırladıkları oyunları sergiledi. Oyunlarını kimi zaman müzik kimi zaman davul zurna eşliğinde sergileyen minik öğrenciler, izleyenleri büyüledi.
Suruç Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız, anaokulu öğrencilerinin kendi el becerileriyle hazırlamış oldukları çalışmaların sergilendiği standı gezerek minik öğrencilerle sohbet etti. Öğrencileri çok başarılı bulan Yıldız, öğrencilere yaptıkları çalışmalarını çok beğendiğini ve güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yıldız, İlk kez Suruç ilçesinde okul öncesi eğitim için bu kadar çalışmanın yapılması sonucunda bir yıl içerisinde bin 200 olan anaokulu öğrenci sayısının 4 bin 200'e yükseldiğini kaydetti.

 Suruç Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız, "Bugün burada hep birlikte bir neşeyi paylaşıyoruz. Geçen yıl burada hummalı bir çalışma yapıldı. Okul öncesi eğitiminin ilçemizde yaygınlaştırılması için ciddi gayretler sarf edildi. Yeni binalar açıldı, onarımlar yapıldı, yeni derslikler açıldı. Bunda bütün okul müdürlerimizin ve Milli Eğitim camiasının gayretleri oldu. Bizler elimizden geldiği kadarıyla onların önlerini açmaya çalıştık. Bu noktada ilçemizde belli bir rakama ulaştık. Büyük oranda da öğrencilerimizin velilerinin de bu konuyla ilgilendiklerini yakından görmüş olduk. 'Ağaç yaş iken eğilir' diye bir atasözümüz var. Anaokulu eğitimi ile çocuklarımız küçük yaşta okula, öğretmene, öğrenmeye, ilime, bilime ısınmış oluyorlar, bir yakınlık duyuyorlar. Bu açıdan çok önemlidir. Okullarda çok güzel faaliyetlerin yapıldığını biliyorum, benim kendi oğlum da anasınıfına devam ediyor. Çok memnunuz. Bütün öğretmenlerimize Suruç halkı adına çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza vermiş oldukları sevgiden dolayı, ilgiden
dolayı onları kutluyorum"
dedi.
Suruç ilçesinde "Anaokullarına gitmeyen öğrenci kalmasın" diyen ve bu yıl bir anaokulun daha Suruç ilçesinde yapılacağının müjdesine veren Kaymakam Yıldız, "Benim özellikle ailelerden, anneler talebim lütfen çocuklarınızı anaokuluna gönderin/göndersin" şeklinde anaokulu eğitimi için öğrenci velilerinde çağrıda bulundu.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.