banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Minik öğrenciler açılışı Vali ile yaptılar

Vali Celalettin Güvenç’e Karaköprü Beldesi Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Emniyet Müdürün Mehmet Likoğlu eşlik etti.

İlk okul günü heyecanını yaşayan öğrencilerin bulunduğu sınıfları gezen Vali Güvenç, sınıf öğretmenleri ve öğrencilerle sohbet etti. Öğrenci ve velilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Celalettin Güvenç burada yaptığı açıklamada, 2012 – 2013 eğitim öğretim yılını bütün yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da birinci sınıflarla başlandığını söyledi. Velilerin büyük ilgi gösterdiğini bildiren Vali Güvenç, “Biz onlara müteşşekiriz. Bir takım gereksiz tartışmalar yaşandı bu eğitim-öğretim sezonunda ama sizinde gördüğünüz gibi şu okulumuzu örnek alırsak büyük bir ilgi alaka var. 230 öğrencimizin 160’ı getirildi. Büyük ölçüde aileler getirdi. Zaten biz de eğitim-öğretim yaşı okul öncesini sayarsak çok daha önceleri başladı, bu bilinç gelişmişti toplumumuzda. inşallah yeni dönemde çocuklarımız daha iyi yetişecekler. Yeni dünya gençleriyle daha iyi rekabet edecekler. Bize de düşen onlara uygun fiziki şartları hazırlamak, öğretmenlerimizin kendisini yenilemesi, devletin tüm imkân ve kabiliyetlerini çocuklarımızın hizmetine sunmak. Türkiye genç nüfusu çok fazla olan bir ülke Şanlıurfa’da Türkiye’de genç nüfusu en yoğun olan illerden birisi. Şanlıurfa, Türkiye’nin okul çağındaki çocuk bakımından 4. İli. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah başarılı bir sezon geçiririz. Anneler, babalar, öğretmenlerimiz herkes mutlu olur” dedi.

Geçen yıla göre daha iyi durumdayız

Vali Güvenç, yeni eğitim-öğretim döneminde Şanlıurfa’nın geçen yıla oranla daha iyi durumda olduğunu ifade ederek, “5 bin 625 öğretmen ataması yapılmıştır ilimize. Bin 570 ise talep veya değişik nedenlerle ilimizden ayrılmıştır. Aşağı yukarı 4 bin yeni öğretmen gelmiştir. Geçen yılki gelen öğretmen sayısında ciddi bir şekilde artış sağladık. Çok güçlü bir eğitim ordusuyla yeni eğitim-öğretim sezonuna başlıyoruz. Bütün anne babalardan, okul aile birliklerinden, öğretmenlerimizden, okul müdürlerimizden rica ediyorum: Okulumuza, çocuklarımıza ilgi gösterelim. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirelim. Çocuklarımız için yapılacak her türlü fedakârlık ülkemizin geleceği için teminattır. Çocuklarımız her türlü fedakârlığa layıktır. En iyi eğitime layıklardır. Annelerimizden, babalarımızdan, öğretmenlerimizden bu fedakârlığı, bu özveriyi, ilgiyi, alakayı; okulumuza, çevremize, çocuklarımıza göstermelerini bekliyoruz. Bütün öğretmen arkadaşlarımın yeni eğitim öğretim dönemlerini tebrik ediyorum” diyerek konuşmasına devam etti.

Vali Güvenç uyardı; “Pamuğumuzu naylon haralarla öldürmeyelim”

Yeni sezon pamuk üretimi ile ilgili gazetecilere okul çıkışında açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç, bildiği üzere geçen sene pamukla ilgili iki kere çalıştay yaptıklarını, bir de Türkiye Pamuk Konseyini Şanlıurfa’da toplayıp pamuğun sorunlarını tartıştıklarını kaydederek, “Bugün artık yeni sezonun pamuk üretimi başladı. Çok sayıda çırçırcı ve tarımla uğraşan sektör temsilcileri bugün beni arıyorlar. Bütün uyarılarımıza rağmen naylon, maalesef plastik haralarda tekrar pamuğun hasat edildiği ve çırçır fabrikalarına gönderilmeye başlandığı duyumunu aldık. Buradan bütün çiftçilerimizi çırçır fabrikalarını bir kere daha uyarıyorum. Gerekli kontrollere başladık. Gerek Çevre Şehircilik elemanları gerek tarım Müdürlüğü elemanları polis noktalarında denetimleri yapıyoruz. Çünkü “jüt” dediğimiz bu naylonun karışması kumaşları öldürüyor. Pamuğumuzun değerini çok düşürüyor. Buna izin vermeyeceğiz. Bunu kararlılıkla ifade ediyorum. Naylon haralara doldurulan pamuğun çırçır fabrikalarına girmesine izin vermeyeceğiz. Bunun denetimlerine başladık. Bütün sektör temsilcilerinden bu kararımızı uygulamalarını, bu hassasiyetimizi dikkate almalarını önemle rica ediyorum. Kendi elimizle gözümüzü çıkarma lüksümüz yok. Biz buraya Amerikalı gelsin pamuk alsın diyoruz, bütün yerli aktörler gelsin buradan pamuk alsın diyoruz. Ama naylon haral pamuğumuzun değerini düşürüyor. Buna izin vermeyeceğiz. Bunun toplantılarını yaptık kararlarını aldık. Bundan sonrada bu hassasiyete herkesi davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bugünden itibaren Çevre Şehircilik ve tarım Müdürlüğü ekiplerinin pamukla ilgili kontrollere başlayacağına dikkat çeken Vali Güvenç, “Tarla çıkışlarında, naylon haral satılan yerlerde her türlü denetimi yapacağız. Kararlılıkla uygulayacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.