banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Milli Eğitim Şeyh Hayat-ı Harrani’yi anlattı

Yapılan Panele İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Çelik, Öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelin açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci “Şanlıurfa, dünyanın en eski şehirlerinden biridir. Hatta rivayet edilir ki Nuh Tufanından sonra kurulan birkaç şehirden biridir. Hemen yanı başındaki Harran da en az Urfa kadar eski ve tarihte iz bırakmış bir yerleşim yeridir. Buralar, Allah’ın insanlara önder olarak gönderdiği pek çok peygamberin izlerini taşır; bu yüzden Harran’ı da içine alan Urfa’ya “Peygamberler Şehri” denilmektedir.

Bölgede Peygamberlerin dışında da topluma yön vermiş, İslam Medeniyetinde kalıcı izler bırakmış pek çok büyük şahsiyet yetişmiş ve yaşamıştır. Bunların en önde gelenlerinden biri de Hayat- Harrani’dir. İslam tasavvuf tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Hayat-ı Harrani’nin, yaşadığı yer olan Harran halkının hayatında bugün de çok önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Genç nesillerin ahlaklı ve şahsiyetli olarak yetişmesi bizim temel hedefimizdir. Bu hedefi gerçekleştirmede örnek şahsiyetlerin çok önemli bir yeri vardır. Günümüzde çok kullanılan bir kavram var: Rol model. Eğer biz gençlerimize uygun rol modeller sunmazsak onlar da kendi inancına, kültürüne yabancı yanlış rol modeller peşine düşüyorlar. İşte onlara en uygun rol modellerden biri de Hayat-ı Harrani’dir diyerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu paneli düzenlemiş bulunuyoruz. İstiyoruz ki Hayat-ı Harrani’ yi tanıyalım ve tanıtalım. Her gün her vesile ile O’nu ziyaret eden Harranlılar kimi ziyaret ettiklerini bilsinler ve sadece dua etmekle kalmasınlar, örnek alsınlar ve çocuklarına onu tanıtsınlar. Burada görev yapan eğitimcilerimiz de yaşadıkları yerin manevi büyüğünü bilsin ve öğrencilerine örnek göstersinler. Organizasyonda bize her türlü desteği veren Harran Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına ve Harran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmaların ardında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Abuzer Celil, Yrd. Doç. Dr. Ali Tenik, Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe ile Öğretim Görevlisi Mehmet Oymak panele konuşmacı olarak katılırken, panelin moderatörlüğünü ise Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celil Abuzer yaptı.

Panelin bitiminden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, katılımcılara birer plaket takdim ettikten sonra panel sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.