banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mezopotamya Kervanı Büyük Anadolu Yürüyüşüne Başladı

 

Anadolu’yu Vermeyeceğiz sloganı ile ilerleyen Büyük Anadolu Yürüyüşü’ne Doğu Karadeniz ve Güney Ege’den sonra katılan üçüncü kol, Mezopotamya Kervanı 10 Nisan Pazar günü Hasankeyf’ten yola çıktı.

 

Büyük Anadolu Yürüyüşü, Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’nın derhal geri çekilmesi, HES ve barajların durdurulması, maden ruhsatlarının iptal edilmesi, nükleer enerji projelerinin durdurulması, 2B gibi ormanları yok edecek yasa tasarısının derhal geri çekilmesi gibi doğa üzerinde yok edici etkileri olan faaliyet ve düzenlemelerin durdurulmasını amaçlıyor.

 

10 Nisan Pazar günü yola çıkarak 40 gün 40 gecede Ankara’ya varacak olan Mezopotamya kervanı davullar, zurnalar ve dualarla uğurlandı. Aralarında Hasankeyf  Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen’in de bulunduğu yaklaşık yüz kişi Batman’a doğru ilerliyor. Kervanı uğurlamaya gelenler arasında Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Gaziantep’ten destekçiler de vardı.

 

 Hasankeyfli gençlerden Fatma Yılmaz, yapılan basın açıklamasında “Mezopotamya’yı var eden Dicle Nehri yok olursa biz de yok oluruz. Biz buradan gitmeyeceğiz, binlerce yıl bu vadilerde yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Bu yüzden kırk gün kırk gece yürüyeceğiz." dedi.

 

Eski Hasankeyf imamı İsmail Koçyiğit  “Tarih, bir toplumun her şeyidir. Tarih biterse her şey biter. Hasankeyf, sadece biz Hasankeyflilerin değil, dünya insanlarınındır. Buraya bu barajı yapmak isteyenler, halka bir sorsunlar. Bakalım nasıl yanıt alacaklar?  Hasankeyf’in, bu tarihin yok olmasına razılar mı? Sorsunlar ve görsünler. Biz, Hasankeyf’in yaşamasını istiyoruz. Şu anda Türkiye’nin 10 kolundan arkadaşlarımız Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti. Onlar, sadece Anadolu’nun değil bütün insanlığın sesi olacaklar.”

 

Hasankeyf’ten yola çıkan  ''Büyük Anadolu Yürüyüşü'' kervanına Muğla, İzmir, Trakya, Antakya, Artvin ve Antalya'dan aynı şekilde yürüyerek katılacak grupların Mayıs’ın üçüncü haftasında Ankara'da buluşmasıyla son bulacak.
 

Bilgi için: Defne Akman, Cep: 532 462 82 77, buyukanadoluyuruyusu@gmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.