banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Meyve Ağaçları Dikilsin Kampanyası Meyvesini Verdi

Balikligol.com sitesinin Haber Müdürü Mehmet Emin Kuş'un önerisi ile başlayan Park ve Bahçelerde meyve ağaçları ekilsin önerisi Büyükşehir Belediyesi grup üyeleriyle Cumhuriyet parkında yaptığı toplantıyla somutlaştı.

Yeni Urfa platformu üyeleri  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Okay'ın daveti üzerine Cumhuriyet parkında toplanarak önerilerini sundular.

Toplantıda Söz alan Eğitimci Kemal Büyükkırcalı, Yol boylarına ve özellikle havaalanı yoluna fıstık ağaçlarının dikilmesini önerdi. Şanlıurfa'nın Fıstık şehri olduğuna dikkat çeken Büyükkırcalı; "Yol boyuna ekeceğimiz fıstıkın sembolik anlamda da bir karşılığı var. buradan yolculuk yapan insanlar Şanlıurfa'nın fıstık şehri olduğuna şahit olacaklar. Ayrıca Park ve bahçelerde asma ağaçları ekilsin. insanlarımız dalından üzüm yesinler" dedi.

Toplatıya katılan diğer üyelerden Mahmut Barut, "çevre bilincinin oluşması için insanlarımızı meyva ağaçlarına alıştırmamız lazım. park ve bahçelere meyve ağacı dikerek çevredekilere teslim etmemiz lazım" diye konuştu.

Toplatıya Yeni Urfa Grubu aktivisti olarak katılan TKDK il koordinatörü Sadık Yetim ise, Madrit'e gittiğiniz zaman her tarafın zeytin ağaçlarıyla donatıldığını görüyorsun. Şanlıurfa ise Fıstık şehri! bu şehirin de fıstıkla anılması için yerel yönetimlerin ön ayak olmaları gerektiğini dile getirdi.

Urfa'nın ekili alan bakımında Türkiye birincisi olduklarını söyleyen Ziraat mühendisi Ahmet Sevim, tarım arazilerinin gelişi güzel kullanmanın yanlış olduğuna dikkat çekerek bu alanlarda dikim yapılırken ekonomik olarak düşünmemiz gerektiğini söyledi.

Platform medaratörü Mehmet Akbaş ise Belediyelerin oluşturdukları park ve bahçelerde beton alanın fazlalığından şikayet etti. Belediyenin yeşil alana daha fazla önem vermesi lazım. özellikle gölgesi bol olan meyve ağaçlarını dikilmeli dedi.

 Gül San ise binaların bahçelerine meyva agaçlarının dikilmesi önerisinde bulundu. Gül San; "Belediye olarak bina bahçelerinde meyva ağaçları dikilmesi için bir kampanya başlatılırsa halktan destek göreceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Sosyolog Mehmet Guli Aslan ise Şanlıurfa'da ekili arazilerin yanında kıraç toprakların bulunduğuna dikkat çekerek bu alanlara da İncir ve Dağ dağan ağaçlarının dikilmesini önerdi. Aslan; "her iki ağaç da bakım gerektirmeyen masrafsız ağaçlardır. özellikle Şanlıurfa incirinin tat bakımında çok kaliteli. 3 yıl gibi kısa bir sürede de meyva vermeye başlıyor" diye konuştu.

Grubu dinleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Okay, toplantıya katılan Belediye fidanlık sorumlusu Mehmet Işık'a önümüdeki yıl için belediyenin dikimi için meyva ağaçlarının fidanlarını yetiştirmesi için talimat verdi.

Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Okay'ın  ev sahipliği yaptığı toplantıya  Kemal Büyükkırcalı, Sadık Yetim, Abdullah Şakak, Ahmet Sevim, Mehmet Emin Kuş, Mahmut Barut, Mehmet Guli Aslan, Mehmet Akbaş, Eyyüp Azlal Abdülgani Demir, Gül San, ve Belediyeden Park bahçeler Müdürü İmam katı ile fidanlık sorumlusu Mehmet Işık katıldılar.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.