banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl MHP ABD Suruç

Mevsimlik tarım işçileri için resim sergisi

Şanlıurfa Belediyesi Sergi Salonunda açılışı gerçekleşen resim sergisine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Metin Çadırcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Acar, Karaköprü ilçe Başkanı Metin Baydilli ve Mevsimlik Tarım Derneği  (MEVTİ-DER) Başkanı Mehmet Göbek katıldı.

Türkiye genelinde çalışan mevsimlik tarım işçilerinin sergilendiği ve farkındalık oluşturmaya yönelik açılışı gerçekleşen sergi salonunu gezen başkan yardımcıları, konu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Sergiyi, Türkiye Fotoğraf Federasyonuyla beraber tarım işçilerinin barınma, sağlık sorunlarına dikkat çekmek için açtıklarını belirten Profesyonel Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Yasin Küçük, sergiyle ilgili yaptıkları çalışmaları Türkiye Fotoğraf Federasyonu öncülüğünde Büyük Millet Meclisine sunduklarını söyledi.

Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını insanlara fotoğraflar aracılığıyla aktarmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Küçük, “Bilindiği üzere Urfa Türkiye’de en fazla tarım işçilerinin olduğu ildir. Farkındalık oluşturmak amacıyla, Urfa’daki mevcut tarım işçilerinin dertlerini, problemlerini soruyla ilgili bir sergi açtık. Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını insanlara fotoğraflar aracılığıyla anlatmak. Ayrıca bu sergiyle ilgili yaptığımız çalışmaları Türkiye Fotoğraf Federasyonu öncülüğünde Büyük Millet Meclisine sunduk. Bu vesileyle bütün Şanlıurfalıları bu sergiye bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.