banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Mevlit Kandili'nde camiler doldu taştı

Kandil gecesini idrak etmek isteyen müslümanlar camilere akın etti. Şanlıurfa’da binlerce vatandaş, akşam namazı sonrası camilere akın etti. Camiler yatsı namazından saatler öncesinde doldu.

 

Şanlıurfa’da, vatandaşlar Mevlit Kandili münasebetiyle Balıklıgöl Yerleşkesinde bulunan camilere akın etti. Çevre illerden de insanların geldiği Dergah’ta kandil coşkusu dualarla yaşandı. Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Dergah, en yoğun gecelerinden birini yaşadı. Yapılan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik etti.

Yatsı namazının ardından kimi vatandaşlar Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camilerde namaz kılıp, Kur'an- Kerim okurken kimileri de okutulan mevlidi dinledi.

Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağara ile Hz. Eyyüp'ün hastalığında çile çektiği mağara da gün boyunca ziyaretçilere ev sahipliği yaptı.

İl Müftü vekili Mustafa Erdem, Dergah Camisi'nde vaaz verdi. Mevlit Kandili'nin, Peygamber Efendimiz'in doğduğu gün olduğunu hatırlatan Erdem, bütün Müslümanlara bu önemli günde bolca dua etmelerini tavsiye etti.

Kaynak: Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.