banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Mevlid Kandilinde Dergah Camisi Tıklım Tıklım
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğum günü olan Mevlit Kandili tüm illerdede dualarla kutlanıyor. Kandil gecesini idrak etmek isteyen müslümanlar camilere akın etti. Şanlıurfa'da binlerce vatandaş, akşam namazı sonrası camilere akın etti. Tarihi Balıklıgöl Dergah camisi yatsı namazından saatler öncesinde doldu.
Şanlıurfa'da, Mevlit Kandili sebebiyle vatandaşlar Dergah camii'ye akın etti. Çevre ilçelerde de insanların geldiği Dergah camii'de kandil coşkusu dualarla yaşandı. Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Dergah camiisi, en yoğun gecelerinden birini yaşadı. Mevlit Kandili nedeniyle tarihi camide Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Okunan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik etti.
Vatandaşlar, Mevlit Kandili nedeniyle Balıklıgöl Dergah Camisi'ye gelmeyi tercih ettiklerini söyledi. Burada bazı vatandaşlar lokum ve şeker ikram etti. Ayrıca çevre ilçelerden geldiklerini söyleyen kimi vatandaşlar ise Mevlit Kandili'ni hakkıyla eda edebilmenin sancısını yaşadıklarını dile getirdi.
Şanlıurfa'da kandil sebebiyle Halil-Ür Rahman Balıklıgöl Dergah camisi başta olmak üzere ulucamii, Eyyüp peygamber makamı, ve Hasanpaşa camii gibi bir çok camilerde düzenlenen kandil programları büyük ilgi gördü. Yanlarına çocuklarını alan aileler, gecenin feyzinden faydalanmak için camileri doldurdu. Akşam ezanının okunmasıyla beraber camiler önünde toplanmaya başlayan vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi, bol bol namaz kılıp dua etti. 
GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.