banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Mevlana Rumi Cami ve Külliyesi inşaatı hızla sürüyor

Bölgenin en büyük külliyesi olarak inşaatına başlanan Mevlana Celalettini Rumi Cami ve külliyesinin inşaat çalışmalarına hayırseverlerin desteğiyle devam ediliyor.

Şanlıurfa’da 20 dönüm alan üzerinde yapılmaya başlanan Mevlana Celalettini Rumi cami ve külliyesinin inşaat çalışmaları hayırseverler vatandaşların desteğiyle gece gündüz aralıksız olarak sürdürülüyor.

Bölgenin en büyük külliyesi olarak Şanlıurfa yeni hal pazarı yanında bulunan çevre yolunda inşaatına başlanan Mevlana Celalettini Rumi cami ve külliyesi projesinin içersinde 5 bin kişilik cami, erkekler ve bayanlar için ilim ve hafızlık medresesi, Mevlevihane Dergâhı, Arapça, Farsça ve İngilizce derslerinin verileceği alanlar bulunuyor.

Şanlıurfa Mevlevihanesini yaşatma ve kültür derneği başkanı Şanlıurfa’nın tanınmış hafızlarından Hafız Kasım Sezer Kanal Urfa’ya yaptığı açıklamada bölgenin en büyük külliyesi hakkında bilgi verdi.

Hafız Kasım Sezer açıklamasında bölgenin en büyük külliyesi olarak inşaatına başlanan Mevlana Celalettini Rumi Cami ve külliyesi projesinin içersinde 5 bin kişilik cami, erkekler ve bayanlar için ilim ve hafızlık medresesi, Mevlevihane Dergâhı, Arapça, Farsça ve İngilizce derslerinin verileceği alanların bulunduğunu belirtti.

Hayırsever vatandaşların desteğiyle inşaat çalışmalarına devam edilen projenin yaklaşık 4 yılda tamamlanacağını belirten dernek başkanı hafız kasım sezer projenin toplam maliyetinin ise 40 milyon TL olduğunu belirterek destek veren hayırseverlere teşekkür edip desteklerin devamını beklediklerini söyledi.

Haber: Kadir Çelikcan Kanalurfa

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.