banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu’nun büyük bir kısmında taziye evleri olmasına rağmen Mersin’de olmamasından yakınan vatandaşlar kendi mahallelerine de taziye evleri yapılmasını yerel yönetimlerden talep ettiler.

Bir taziyeye katılmak üzere Mersin’de bulunan bölgenin tanınmış âlimlerinden Cemal Çınar, Mersin’de taziye evinin olmamasını büyük bir eksiklik olarak değerlendirdi.

Çınar, Mersin gibi bir ilde üretilen birçok ürünü ile dünyaya hitap eden bir ilimiz olmasına rağmen taziye evlerinin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade ederek, “Dünyada kitle iletişim araçların bu kadar ilerleyip bu kadar zirvede olduğu bir günde toplumun bir birbiri ile gönül bağını kuracağı bir camii, medrese ve taziye evleridir. İnsanlar bir birilerinin taziyelerine gittiklerinden dolayı birazda kalabalıklar oluşuyor. Mersin gibi bir ilde taziyelerin dışarıda yapılması gerçekten yakışık olmadı. Doğu, Güney Doğu ve Anadolu’nun birçok yerinde var olan taziye evlerinin Mersin’de yapılması için sizin vasıtanız ile belediyelere çağrıda bulunuyoruz. Her belediye kendi semtinde özellikle camilere yakın yerlerde taziye evlerini yapmalarını tavsiye ediyorum. Müftülük ile birlikte taziye evlerini yapmaları onların topluma yapacakları en büyük hizmet olduğuna inanıyorum.” Dedi.

Camilerin altında alış veriş merkezi yerine taziye evi olmalı

“Camilerin altında alış veriş merkezi yerine taziye evi olmalı” diyen Çınar, “Mersin’de bazı camilerin altında işyerleri var hâlbuki o işyerleri yerine taziye evi olsa daha iyi olur. Alış veriş merkezleri çoktur. Caminin altına alış veriş merkezi koymanın bir anlamı yok. Camiler nasıl vatandaşlar için gerekli ise ölüm biz insanlar için mukadder olan bir olaydır.  Her yerde taziye gerekli olur. İmamların orada sohbet etmeleri. Toplumun orada kaynaşması ve birlik beraberliğin oluşması için bu gibi tavsiye ediyoruz.”

Diğer vatandaşlar ise Mersin’de taziye evlerinin büyük bir gereklilik olduğunu vurguladılar. (Osman Öksüz-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.