banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Mersin 2. Kültürler Festivali 11 Ekim'de yapılacak

MERSİN - Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği (MEBİDER) tarafından düzenlenecek 2. Mersin Kültürler Festivaliyle ilgili Tertip Komitesi MTSO toplantı salonunda yöre derneklerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantıya Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği (MEBİDER) başkanı Ekrem Sağlam, üyeleri ve yöre derneklerinin yöneticileri katıldı.


 

MEBİDER Başkanı Ekrem Sağlam, “MEBİDER koordinatörlüğünde geçen yıl birincisi gerçekleştirilen Mersin Kültürler Festivali’nin 11-12-13 Ekim 2014 tarihlerinde ikincisi düzenlenmesine karar verilmiştir.” dedi.


 

Festivalde yine her derneğin etkinliğinin olacağını belirten Sağlam, "Bu yıl geçmiş yıldan biraz daha farklı bir konsept uygulayacağız. Fikir alışverişinde bulunduk geçen yılki eksiklerimizi tamamladık. Bu sene yapı içerisinde sosyal aktivitelere yer vereceğiz. Ülkemizin dört bir yanı ateş çemberi içerisinde. Başta Suriye olmak üzere. Suriyelilere çadır vereceğiz. Kendilerini anlatacaklar. Kan bağışı ile alakalı çadır olacak. Organ bağışı ile alakalı çadırımız olacak. Nasıl doğru beslenilir nesiller nasıl sağlıklı yaşar anlatmak için Sağlık Müdürlüğümüz tarafından bilgiler verilecek.”


 

Dışarıdan gelen ve şehri bilmenler misafirlerin ibadetlerini gerçekleştirmesi için mescit koyacaklarını ifade eden Sağlam, “Bu şehirde yaşayan bir milyon 800 bin insan da tamamen Mersinli, Mersin aidiyete yükselmeli. Kendi mecralarında kendi kültürlerini yaşarken sadece kendi çevrelerinde yaşıyorlardı. Ama burada kardeşlik ruhu eksikliği göründü.” diye konuştu. (Osman Öksüz - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.