banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

MER-DER öğrencilerine gezi düzenledi

 Gezi programı kapsamında Birecik ve Gaziantep'in tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra Gaziantep üniversitesi de gezildi.

Birecik ile başlayan gezi programı, Birecik'te Kelaynak Üretim Merkezi'nin gezilmesi ile başladı. Sabah kahvaltısını Fırat nehri kıyısında yapan öğrenciler, Fırat'ın serin suyundan aldıkları zevki hiçbir yerden, hiçbir şeyden alamadıkların söylediler.Özellikle Fırat nehri kenarında öğrenci ve öğretmenlerin halay çekmesi görülmeye değerdi.

Sabah kahvaltının Birecik'te yapılmasında sonra Gaziantep'e geçildi. Burada Gaziantep Üniversitesi, Hayvanat bahçesi, şehir merkezi gezildikten sonra öğle yemeği yendi.

Hayatı boyunca ilk defa hayvanat bahçesini ve Gaziantep üniversitesini gezip görme fırsatı yakalayan öğrenciler, şaşkınlık ve mutluluğu bir arada yaşadı. Gaziantep Üniversitesinde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde çalışan Arzu Hanım rehberliğinde Tıp Fakültesi, Mühendislikler, Konservatuar ve Gaziantep üniversitesi yerleşkesi gezildi.

Öğrencilerin gezilen üniversite kampusu esnasında iç çektiği görüldü. Bir gün üniversiteli olmak hayalindeki öğrencilerin fakülte binalarına dikkatli bakışları gözden kaçmadı.

Daha çok ders çalışma için büyük bir moral depolayan öğrenciler, büyük bir mutluluk ve hüznü bir arada yaşadı.

Özellikle Hayvanat bahçesi MER-DER Etüt Merkezinde okuyan öğrenciler için ilk olması özelliği ile daha da anlam kazandı. Bu kadar hayvan çeşidini bir arada görmek, bunları tanımak öğrenciler için mutluluk ve heyecan verici oldu.

MER-DER Etüt Merkezinin düzenlediği bu gezinin SODES kapsamında finanse edilmesi, bölgemizin gençlerinin ufkunun açılması ve rekabet edebilirlik açısından ektili oldu. Bu tür finanslar olmaz ise geleceğin gençlerine bazı şeyleri anlatmak için ancak yılların geçmesi gerekmektedir.  

Emeği geçen herkese teşekkür eden öğrenciler, bu tür hayırlı ve güzel şeylerin devam etmesini dilediler…

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.