banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mazhar Bağlı; Said Nursi cennetin maddi delilini göstermiş

Doç. Dr. Mazhar Bağlı, Said Nursi'nin insanlardaki 'özlem'in varlığını cennetin en somut maddi delillerden birisi olarak gösterdiğini söyledi.

 

İnsanları yaşatanın da yıpratanın da derin çelişkiler olduğunu ifade eden Bağlı, Star'daki yazısında, "Hem kalıcı olmak isteriz hem de mutlak olarak öleceğimizi biliriz. Ama biz yine de bu dünyanın güzelleşmesi için çırpınır dururuz. Adımızın bizden sonra da yaşamasını isteriz. Her şeyin fani olduğunu da adımız gibi biliriz. O halde durum çok açık, biz fani varlıklarız, ama fani olmayan özlemlerimiz ve hayallerimiz vardır" dedi.

 

Özlemle cennet arasındaki bağı Bediüzzaman'ın sözleri ile yorumlayan Bağlı, yazısını şöyle sürdürdü:

 

"Bediüzzaman Said-i Nursi bu özlemin varlığını cennetin en somut maddi delillerden birisi olarak gösterir. Eğer insan doğasında bir ütopya kurgusu varsa bunun karşılığı da olacaktır. Ama burada değildir der. Lakin biz yine de bu hayallerin bu dünyada gerçekleşmesi için çabalayıp dururuz. Bunun olamayacağını bildiğimiz halde bu sevdadan vazgeçmeyiz. Bir arayış içindeyiz. Arayışımızın farklı alanlarından söz edilebilir. Estetik, dini ve politik olanlar bunların en çok bilinen ve üzerinde konuşulanlarıdır. (Risale Haber)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.