banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir Abdülkadir Barut

Mavi Marmara Yaşaman Bedeli'ne Yoğun İlgi

 

Mavi Marmara için “Yaşamın Bedeli” adı verilen resim sergisi Balıklıgöl Rızvanıye külliyesinde açıldı. Sergiye yoğun bir ilgi olduğu görüldü. Şanlıurfa’nı kutsal mekânı olan Balıklıgöl bu sefer Mavi Marmara gemisindeki şehitler için açılan sergiye ev sahipliği yaptı.

 

Resim Sergisi, Ressam Muharrem Çelik, İlyas Gül ve Hüseyin Akbulut tarafından geçtiğimiz yıl Filistin’e yardım götüren Mavi Marmara Gemisindeki şehit olanlar anısına yapıldı. Sergi Urfalılardan yoğun ilgi gördü. Birçok sivil toplum kuruluşu başkanının ve üyelerinin katıldığı sergiye İHH genel başkan yardımcısı Yavuz Dede ve Memur-sen genel başkan yardımcısı Ahmet Kaytan Bey de katıldı.

 

Sergi açılışında duygu yüklü bir konuşma yapan Ressam Muharrem Çelik şehitlerin ruhlarına da Fatihalar okutturdu. Çelik yirmi yıllık sanat hayatında Allah’ın rızasını kazanmak ve O’nun davasını anlatmak için sanatını kullandığını söyleyerek sadece bu çalışmayla zamanını verdiğini vurguladı. Ancak Mavi Marmara gemisindeki şehit kardeşlerimiz Allah Rızası için canlarını verdiler. Bu büyük bir iman ve inanç gerektirir diyerek bizde başta Allah’a olan sorumluluğumuzu, şehitlerimize olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık. Umarız bu çalışmalarınız başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere dünyanın dört bir tarafında ezilen mazlumların kurtuluşuna vesile olur dedikten sonra geçen yıl Urfa’dan Mavi Marmara gemisiyle Filistin’e giden gazilere Kur’an-ı Kerim hediye etti.

 

İHH genel başkan yardımcısı Yavuz Dede Bey, bu sergi için Urfa’ya geldiğini bu çalışmanın çok anlamlı ve önemli olduğunu vurgulayarak Filistin meselesinin sanat yoluyla dünyaya taşıyan ressamlara içtenlikle teşekkür ediyoruz deyip onlara birer plaket takdim etti.

 

Memur-Sen genel başkan yardımcısı Ahmet Kaytan da Urfa’ya sık sık gelmediğini ancak her geldiğinde Ressam Muharrem Bey’in bir çalışmasıyla karşılaştığını bundan da büyük haz aldığını söyledi. Konuşmalar ardından Ressamlar Filistin’in özgürlüğü için gökyüzüne Beyaz Güvercinler uçurdu.

 

Yirmi beş yağlıboya tablodan oluşan sergideki eserler Mavi Marmara’nın toplum üzerinde bıraktığı psikolojik etki konusunda çalışılmış. Özgün ve modern sanatın yanı sıra klasik tarzlarda ki eserler bir araya getirilmiş. Kırmızılar şiddeti ve kanı simgelerken siyahlar ve böcek tarzı hayvanlar ise Siyonist israili simgelemiş. Şiddete çiçekle karşılık veren tablolar, dua eden eller, yürek taşıyan gemi ve Filistin’e rahmet gözyaşları çalışmaları izleyiciyi tablolara hayran bıraktı. Çalışmalar izleyenlerden tam puan aldı.

 

Renkli bir açılıştan sonra sergi büyük beğeniyle gezildi. Sergiye İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenişehir halk Eğitim Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlerinin yanı sıra Mavi Marmara Gazileri Behçet Atila, Mustafa Batırhan, Cuma Aytış katıldılar. Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği, Ak Parti, Eğitim- Bir Sen, İnsan der, Deniz Feneri, Verenel, Mesder, Gönüllü Kuruluşlar aşevi, Yazarlar birliği, gazeteciler birliği başkanı, Ruhader, Muratder yönetim ve üyeleriyle ayrıca yüzlerce sanatsever katıldı. Resim Akademisyenleri ve öğrencileri, izci liderleri ve izciler de resim sergisine ayrı bir renk kattılar.

 

Sergi 29 Mayıs 2011 gece geç vakitlere kadar Balıklıgöl Rızvaniye külliyesinde ziyarete açık kalacak.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.