banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Mardin'de şiir festivali başladı

Mardin’de bu yıl ikincisi yapılan Uluslararası Zinciriye Şairleri Şiir Festivali” başladı. Atatürk Kültür Merkezi’nde Mardin Artuklu Üniversitesi'nce (MAÜ) düzenlenen festivalin açılış kokteylinde konuşan MAÜ Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, geçen yıl ilkini düzenledikleri festivalin bu yıl ikincisini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

 

Farklı ülkelerden gelen şairlerin katılımı ile festivalin 2 gün süre ile devam edeceğini dile getiren Omay, “Bu festivalde şiirin hasına, şairlerin faziletli olanlarına her zaman yer vereceğiz. İyi şiir ve insanlığın iyiliği için çalışan her şaire yer olacak. Elbette bu seçimi yaparken coğrafyanın ve tarihin bizi yönelttiği yerler var. Anadolu ve Ortadoğu’nun bütün dillerince şiirler var bu festivalde. Türkçe, Kürtçe, Arapça, Farsça, İbranice şiirler var bu yıl, bu kitapta ve festivalde. Dünyanın bütün dilleriyle iyi şiir söyleyen her şairi selamlıyoruz.” diye konuştu.

 

 

 

Şair Ahmet Telli ise bu gibi etkinliklerin barışın ve dostluğun çiçeklenmesinde önemli buluşmalar olduğunun altını çizerek, “Şiirin halen dünyada meta haline dönüştürülemediği bir zaman dilimindeyiz. Tüketim ideolojisine eklenmeyen tek nesne aşk ve şiirdir.” diye konuştu.

 

 

Yazar Prof. Dr. Hasan Akay ise çok farklı bir âleme geldiğini hissettiğini belirterek " 3 boyutlu bir yaşantının içine girmiş gibi kendimi hissediyorum. Bu etkinliği düzenleyenleri tebrik ediyorum. Bugün burada hem şiir dinleyeceğiz, hem de okuyacağız, hem de kitaplarla haşir-neşir olacağız.” dedi.

 

 

Açılış kokteylinin ardından yazarlar kitaplarını imzaladı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.