banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

MAKTEK Avrasya Fuarı'nda bir milyar TL'lik satış yapıldı

İSTANBUL - Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğiyle düzenlenen, makine sektörünün Avrasya’daki en büyük buluşması MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı, dünya makine sektörünü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturdu.



Türkiye’nin stratejik sektörleri olan “makine” ve “takım tezgâhları”nı temsil eden iki büyük meslek örgütü, TİAD ve MİB’in, 2023 vizyonunu gerçekleştirmeye yönelik işbirliğiyle düzenlediği, makine sektörünün en büyük buluşması MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı sona erdi.

İstanbul Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, gerçekleştirilen MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı’na, 72 ülkeden sektör temsilcileri ile Türkiye’nin 76 ilinden toplam 65 bin 722 ziyaretçi katıldı. Fuar süresince yapılan satışlarla toplamda bir milyar TL’ye yakın iş hacmine ulaşıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren TÜYAP Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, “Sanayileşmeyi ve birçok sektörün rekabet gücünü doğrudan etkileyen makine ve takım tezgâhlarının Avrasya bölgesindeki en önemli üreticilerini MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı’nda buluşturduk. Her anlamda oldukça başarılı bir fuara ev sahipliği yaptığımızı düşünüyoruz, gerek katılımcı firmaların gerek ziyaretçilerin memnuniyeti bu düşüncemizi destekliyor. Geçen yıl 64 ülkeden 59 bin 600 kişiyi ağırlamıştık. Bu yıl iki sektörün işbirliği doğrultusunda 72 ülkeden sektör temsilcileri ile Türkiye’nin 76 ilinden 65 bini aşkın ziyaretçi fuarımıza katıldı. Almanya, İspanya, Çin, Tayvan, Hindistan, Güney Kore, Japonya, İtalya gibi bu sektörlerde söz sahibi ülkeler fuardaki yerini aldı. Geçen yılki fuarda katılımcı firmalar arasındaki ticaret yıl sonuna kadar devam ederken, 600 milyon dolarlık iş hacmine ulaşıldı. Bu yıl da, sene sonuna kadar, 800 milyon dolarlık bir ticaret hacmine ulaşılacağını öngörüyoruz. MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı’nın, TÜYAP uzmanlığı ile bu yıl da önemli başarılara imza attığımıza inanıyoruz.”

Ersözlü sözlerine şöyle devam etti: “MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı’nda Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen katılımcılarından 1.378 firma ve firma temsilciliği ve bu firmaların temsil ettiği 3 bine yakın marka yer aldı. Yüzde 46 büyüme ve artan katılımla beraber toplam 122 bin metrekare kapalı alan kapasitesine sahip TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nin 15 salonu da tam kapasiteyle kullanıldı. Fuarda, takım tezgâhları, metal - sac işleme makinaları, tutucular – kesici takımlar, kalite kontrol – ölçüm sistemleri, CAD/CAM, PLM yazılımları ve üretim teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren katılımcılar yer aldı.” (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.