banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Paylaşan Eller

Mahmutoğlu Kulesi Restore Ediliyor

Şanlıurfa Belediyesi, yıllardır kaderine terk edilmiş tarihi yapılar arasında yer alan Mahmutoğlu Kulesinin “Restorasyon Yapım İşi”ni ihale etti.    

     Urfa’nın tarihi dokusunu korumak, Eski Urfa’nın gün ışığına çıkarılmasını sağlamak amacıyla birbirinden önemli hizmetlere imza atan Şanlıurfa Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle bu kez Tarihi Mahmutoğlu Kulesi’nin restorasyonu için düğmeye bastı.

    Harrankapısı ve Doğu Surlarının Açığa Çıkarılması amacıyla geçtiğimiz günlerde bir ihale gerçekleştiren Şanlıurfa Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü bu kez "Mahmutoğlu Kulesi Restorasyon Yapım İşi"nin ihalesini yaptı.

    Belediye Başkanlığı Encümen toplantı salonunda Başkan Yardımcısı M. Emin İzol başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye, 15 firma katılım sağladı.

    Urfa’nın tarihi dokusunun korunması adına önemli hizmetler yaptıklarına belirten Belediye Başkan Yardımcısı M.Emin İzol, “Harran Kapı ve Doğu Surlarının Restorasyon Yapım İşi ihalesinin ardından bugün Mahmutoğlu Kulesi Restorasyon Yapım İşi ihale edildi. İhaleye Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan bir gözlemci de katılmıştır. Karacadağ Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülen projemizin ihalesine 15 firmanın katılım sağlaması bizleri sevindirmiştir. İhale komisyonunca değerlendirmeye alınacak olan ihalenin sonucu önümüzdeki günlerde medya aracılığıyla yine kamuoyuna duyurulacaktır” dedi.

MAHMUTOĞLU KULESİ

     Çeşitli dönemlerde yaşanan afetler ve savaşlardan dolayı büyük zarar gören Urfa Şehir Surlarının önemli bir bölümünü oluşturan Bey Kapısındaki Tarihi Mahmutoğlu Kulesi yer yer duvar kalıntılarıyla günümüze kadar gelebilmiştir.

    Şanlıurfa Belediyesi’nin girişimiyle, sur duvarlarının ayakta kalan tek yapısı olan bu yapıda, 2 yıl önce Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimari Restorasyon Bölümünden 20 kişilik bir grup tarafından rölöve çalışmaları yapılmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.