banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Macar sanatçı Róbert Lakatos'dan konser

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nin 2011 yılı Ocak ayı itibariyle Macaristan tarafından devralınması vesilesiyle, Macaristan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Macar keman sanatçısı Róbert Lakatos’ın müzik grubu ve Rév Orkestrası verecekleri konsere ev sahipliği yapacaktır.

2007 yılından bu yana Avrupa’nın yetenekli klasik müzik topluluğu Lüksemburg Avrupa Solistleri grubunda yer alan ünlü viyola ve keman sanatçısı Róbert Lakatos, klasik müziğin yanında diğer Macar halk müziğine de yakın ilgi duymaktadır. Her iki müzik tarzında da çok donanımlı ve yeteneği hakkıyla kabul edilmiş olan sanatçı, klasik müzik sanatçısı olarak Budapeşte, Paris, New York gibi şehirlerde sahne almış ve Komárom, Zsigárd ve Szék’te de Macar halk müziği icra etmiştir. Róbert Lakatos ve Rév Orkestrası, halk müziği derleyicisi ve ünlü besteci Béla Bartók’un eserlerini de icra edecektir; ancak her parça, geleneksel eserlere sanatçıların kendi yorumlarını kattıkları bir bileşim olma özelliğini taşımaktadır.

Macaristan’a komşu ülkelerin halk müziğinden de esinlenen Róbert Lakatos ve Rév Orkestrası tarafından icra edilen müzik Macarların kültüre verdikleri önemi ve Macaristan’ın kültürel zenginliğini vurgulamaktadır. Bu çok kültürlülük sadece Macaristan’a ait olmayıp; bütün Avrupa’nın geçmiş ve geleceğini şekillendirmektedir.

Macaristan Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı çerçevesinde Róbert Lakatos ve Rév Orkestrası tarafından verilecek konserler beş ayrı şehirde gerçekleşecektir. 24 Ocak Pazartesi günü Ankara’da başlayacak olan konserler dizisi, 25 Ocak Salı günü Eskişehir’de, 26 Ocak Çarşamba günü İstanbul’da, 27 Ocak Perşembe günü İzmir’de devam edecek ve 28 Ocak Cuma günü Şanlıurfa’da son bulacaktır. Konserler, Macaristan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun desteği, Eskişehir Ticaret Odası, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası bünyelerindeki Avrupa Birliği Bilgi Merkezlerinin işbirliğiyle  gerçekleştirilecektir.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.