banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Lahmacun resmen Gaziantep yemeği oluyor
üç dernek, Gaziantep'e ait 30 çeşit yemekle ilgili Türk Patent Enstitüsü'ne coğrafi tescil başvurusu yaptı. Eğer başvuru kabul edilirse bu yemekler sadece Gaziantep adıyla anılacak.
Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Derneği, Gaziantep Gastronomi ve Aşçılar Derneği ile Gaziantep Kulübü Derneği, 'coğrafi tescil' alınması için başvuru yaptıkları yemeklerin tanıtımı için Sahan Şirehan'da toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, "Bu çalışmaların devamının gelmesi lazım. Sadece bölgesel tescil yetmiyor. Dünyada da tescil ettirmemiz lazım. 500 Gaziantep yemeğinin en az 5 tanesini uluslararası alanda tescil ettirmeliyiz." dedi.
Gaziantep Gastronomi ve Aşçılar Derneği Başkanı İlkay Gök Pınarlı da amaçlarının Gaziantep'in mutfak kültürünü korumak, geliştirmek ve orijinal haliyle gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade etti. Gaziantep Kulübü Derneği'nin geçmiş dönem başkanı Gamze Aşnük ise çalışmaya, lezzet konusundaki uzmanlıklarını aktararak katkıda bulunduklarını dile getirdi. Tescil başvurusu yapılan yemeklerden bazıları şunlar: "Şiveydiz, Keme Kebabı, Firik Pilavı, Katmer, Kilis Kebabı, Yuvarlama, Lahmacun, Antep Usulü Çiğ Köfte, Simit Kebabı, Soğan Kebabı, Alaca Çorba, Sarımsak Aşı, Akıtmalı Köfte, Zeytin Böreği, Özbek ve Buhara Pilavı, Maş Piyazı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.