banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Kuzey Iraklı öğrenciler Şanlıurfa'da
Diyarbakır, Mardin’den sonra Şanlıurfa’ya gelen öğrenciler Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i ziyaret etti. Vali Güvenç’in Valililik Toplantı Salonu’nda kabul ettiği öğrencilere, Muratder Başkanı Ahmet Ertekin ile öğretmenleri eşlik etti.



Vali Güvenç ile bir süre sohbet eden öğrenciler, konuştukları düzgün Türkçeleri ile Vali Güvenç’in takdirini kazandı.  Vali Güvenç, için şarkı da söyleyen öğrenciler, Türkiye’yi çok sevdiklerini söylediler.



Süleymaniye, Erbil ve Kerkük’te bulunan okulların öğrencilerini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Bu dönemde en çok sevgi, hoşgörü, dayanışma, barışa ihtiyacımız var. İnşallah sizlerin nesli bu topraklarda her türlü huzursuzluğu, kanı, savaşı, sıkıntıları giderecektir. Güzel hocalarınızın önderliğinde, sizler oralarda halkınıza hak ettiği barışı, kardeşliği sağlayacaksınız. 600 sene böyle yaşamayı başarmış bir halkız. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de bu barışı tekrar tesis edeceğiz. Sizlerin bu okullarda kazanacağı en önemli kazanım budur. Kültürümüzü, barışı, sevgiyi öğrenmeniz kavgaya gürültüye, savaşa, art niyetlilere fırsat vermemeniz” dedi.



Vali Güvenç, bölgede yüzyıldan fazla bir zaman zarfında hep kan ve gözyaşının hâkim olduğunu ve artık bunun bitmesi gerektiğini kaydederek, “Artık buna dur diyeceğiz. Anlamsız cinayetlere, anlamsız savaşlara, anlamsız didişmelere sizler hayır diyeceksiniz. Aklı başında insanlarız; birbirine saygı duyacak, birbirini sevmeyi becerebilecek kapasite de insanlarız. Bir insanın kalbini kırınca bile çok büyük eksiklik hissediyoruz. İnsanların dünya hayatında birbirleriyle iyi geçinmesini, rahat etmesini şu kısa hayatta kimsenin kimseye zarar vermeden yaşamasını sağlamayı hedef aldık. Metotlar, yaklaşımlar farklıdır, bir kısmı doğrudur bir kısmı yanlıştır. Ama biz orta yoldayız. Orta yolda tüm insanları olduğu gibi kabul etmeyi ve saygılı olmayı gerektirir. Türkiye’de de bu atmosfer, bu inanış, bu algı çok şükür bütün tabana, halka yayıldı. İşte Kırıkkaleli, Manisalı, Urfalı, Diyarbakırlı, Tekirdağlı hepimiz bir arada kenetlendik halkımızı kucaklıyoruz. Hizmet etmeye, insanlarımızın yüzünü güldürmeye ve çocuklarımızı iyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Artık siz sadece Süleymaniye’de iş yapmayacaksınız, dünyanın her yerinde iş yapacak şekilde yetişeceksin” şeklinde konuştu.



Vali Güvenç, görüşmenin sonunda heyette bulunan öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verirken, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.