banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Kutlu doğum dolayısıyla 120 bin kişiye tirit ziyafeti FOTOĞRAFLI ve VİDEOLU
Sabahın erken saatlerinde başlayan ziyafete Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Milletvekili Yahya Akman, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Diyanet İşler Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, AK Parti İl Başkan Yardımcıları İsa Kızıldemir, Mehmet Karadağ ve yaklaşık 120 bin vatandaş katıldı.



Tirit ziyafeti Şanlıurfa’da bulunan Balıklıgöl Dergah Camisi, Hz. İbrahim Camisi ve Hacı Bekir Sofrasında yapıldı. Tirit ziyafetine katılmak isteyen vatandaşlar, ikramın yapıldığı alanlarda ki avlulara sığmadı. Etkinliklere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, bir kilometreyi bulan kuyrukta sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Tirit yiyebilmek için kimi farklı illerden geldi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...

Şanlıurfa Müftülüğü’nün organize ettiği gönüllü kuruluşlar ve aşevi tarafından hazırlanan tirit yemeği, sabah namazının ardından dağıtımına başlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tirit ziyafeti, sabah namazının kılınmasından sonra cami avlularına kurulan sofralarda verildi. Camiden çıkanların avluyu doldurmasının ardından, namaza yetişemeyenler ise avlu dışında kuyruğa girdi. Dergâh Camii’nde oluşan kuyruk bir kilometreyi bularak Balıklıgöl’e kadar uzadı.

Hz. İbrahim Camisisinde ise kuyruk caddenin başına kadar uzadı.



Tirit dağıtımının ardından açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç " İbrahim Peygamberin makamında onun sevdiği bir yemek olan tirit yemeği dağıtılıyor. Urfalılarında buna sahip çıkması güzel. Bu gelenek yıllardır sürdürülüyor ve gelecek yıllarda da sürdürülmesi konusunda hassasiyet göstermek lazım” dedi.



Gönüllü kuruluşlar aşevi tarafından verilen tirit ziyafeti ile ilgili konuşan, Şanlıurfa’nın tanınan imamlarından Aziz Kutluay son yıllarda Kutlu Doğum Haftası’nın yerine oturduğunu söyledi. Tirit ziyafetinin de yıllar önce küçük bir ziyafetle başladığını kaydeden Kutluay, şuanda tirit ziyafetine katılanların sayısının 120 bin’i bulduğunu ifade etti. Bu yılki ziyafet sebebiyle 36 sığırın, 260’ koyunun kesildiğine dikkat çeken Kutluay, yaklaşık olarak da 1,5 ton sarımsak, 2,5 ton limon, 41 bin ekmek ve 4 ton yoğurdun tirit ziyafeti için kullandığını ve bunların halk tarafından bağışlandığını belirtti. 

Ömer ASLAN / www.balikligol.com  

VİDEO


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.