banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig

Kürtçe Çanakkale Destanı duygulandırdı

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salon'da Çelikhan Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen oyunu Vali Ramazan Sodan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Çelikhan Kaymakamı Ercan Turan, Milli Eğitim Müdür Hasan Alaköse'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. 2 perde şeklinde Kürtçe dilde sahnelenen "Bizlerde Bu Ülkenin Sahipleriyiz" adlı oyun izleyenleri duygulandırdı. Çanakkale'de Türk ve Kürtlerin aynı cephede aynı amaç için savaştığı anlatılan oyunu gözyaşları içerisinde izleyen katılımcılar oyuncuları ayakta alkışladı.


Gözyaşlarını tutamadığını söyleyen Vali Sodan, "Çanakkale destanını anlatan tiyatro oyununu seyrettik. Çok etkilendim ve duygulandım. Gözlerim yaşardı. Oyunu sahneleyen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.


Sahnelenen oyunla birlikte Çanakkale'nin geçilmez olduğunun bir kez daha gösterildiğini dile getiren Milletvekili Aydın, "Çanakkale'yi geçilmez kılan Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ruh bu aslında. Din için, iman için, devlet için, bayrak için, dili, düşüncesi, ırkı ne olursa olsun omuz omuza herkesin mücadelesinin ürünü Türkiye Cumhuriyeti işte bu ortak düşüncenin bir sonucudur. Bu ülkede herkesin bir ortak düşünceyi müdafaa etmesi, herkesin eşit haklarda kendini ifade etmesi, dilini dinini, inancını, kültürünü yaşaması temel arzumuz. Bu salonlarda böyle yerel dil ve lehçelerde oyunların oynanacağı hayali dahi mümkün değildi" diye konuştu.


Celal Kaplan'ın yazdığı oyunun yönetmenliğini yapan Mehmet Hanifi Altındağ ise, oyunu 20 gün içerisinde hazırladıklarını ve 15 kişilik bir ekiple sahnelediklerini belirterek, "Bizim burada vurgulamak istediğimiz Çanakkale destanının görünmeyen kısmıydı. Çanakkale savaşın da çok farklı bir ruhun olduğunu göstermek istedik. Bu karakterleri canlandırmaya çalıştık. Çanakkale'de Güneydoğu'dan, Doğu Anadolu'dan ve Batı Anadolu'dan insanlarımız omuz omuza savaştı" şeklinde konuştu.


Oyuncuları tek tek tebrik eden protokol üyeleri, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaan Bozdoğan / İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.