banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Küreselleşmenin sağlık ve eğitime etkisi anlatıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Tıpta İnsan Bilimleri Ders Kurulu düzenlenen bilgilendirme toplantılarının ilki gerçekleştirildi.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hippokrat Konferans Salonu’nda düzenlenen ve ÇÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Tuncer, Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülşah Seydaoğlu, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Neslihan Boyan, Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kocabaş, çok sayıda akademisyen ile öğrencinin katıldığı toplantı, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Temmuz Gönç’ün sunumuyla başladı.

Doç. Dr. Temmuz Gönç sunumunda “Küreselleşmenin Sağlık ve Eğitime Etkisi"ni anlattı. Doç. Dr. Gönç, küreselleşmenin tüm dünyada ticari, coğrafi, yasal sınırların aşıldığı, kültürel bir benzeşmenin yaşandığı ve sosyal olarak toplumsal etkileşimlerinin yoğunlaştığı bir dönem olarak tanımlandığını hatırlatarak, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

“Toplum sağlığı için çevresel faktörler de çok önemli”
Prof. Dr. Ali Kocabaş ise, “Bir Toplumun Sağlık Düzeyini Neler Etkiler?” adlı sunumunda, bu konuyla ilgili yapılan araştırmalara ve sonuçlarına değindi. Genetik, çevresel ve sosyo-ekonomik faktörlerin en az sağlık hizmetleri kadar önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kocabaş, “Toplum sağlığı için sadece doktorun en iyi ilacı vermesi, hastanenin en iyi sağlık hizmetini sunması yetmez. Bu hizmetler ancak bir toplumun sağlıklı gelişebilmesine yüzde 25’lik katkı sağlar. Diğer kalan yüzde 75 için de, diğer tüm çevresel faktörlerin düzeltilmesi gerekiyor.” dedi. (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.