banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Kur'an-ı Kerim dersiyle büyük mesaj!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye'de 450 bin öğrencinin Kur'an-ı Kerim'i seçmeli ders olarak tercih ederek kendilerine büyük bir mesaj verdiğini söyledi. Dinçer, ülkenin aydınlık geleceği adına eğitim alanında ciddi adımlar attıklarını belirtti.

Ömer Dinçer, öğrencilik yıllarından arkadaşı olan ve 3 yıl önce Afganistan'da bir uçak kazasında ölen sınıf arkadaşı Bahattin Yıldız adına Erzurum'da yaptırılan eğitim merkezinin açılış törenine katıldı.

Bakan Dinçer törende yaptığı konuşmada, milli eğitim alanında gerçekleştirdikleri icraatları anlattı. İlk ve orta öğretimde seçmeli derslerde öğrencilerin çoğunluğunun matematik, yabancı dil ve Kur'an-ı Kerim derslerini tercih ettiğine işaret eden Bakan Dinçer, "Yeni eğitim sisteminde paradigma değişikliğine gittik. 21 seçimlik ders koyduk. Öğrencilerin yüzde 51'i matematik bilimleri, yabancı dil ve Kur'an-ı Kerim'i tercih etti. Yani öğrenciler bize şu mesajı verdi: 'Biz matematik öğrenip iyi bir üniversite kazanacağız, çünkü matematik başka bilim dallarına da temel oluşturuyor. Bunun için matematik öğrenmek istiyoruz. Sonra yabancı dil öğrenip dünya ile rekabette ayakta kalabilmek gücüne sahip olmak, iyi bir iş sahibi ve yaşam kalitesine sahip olarak küresel dünya vatandaşı olacağız. Bütün bunları yaparken de dinimi, toplumsal değerlerimi, inancımı oralarda bulunup mücadele edeceğim." diyor. İşte bizim de öngördüğümüz eğitim sisteminde yapmaya çalıştığımız şey de bu." diye konuştu.

Ülke nüfusunun yüzde 5,7'sinin üniversite mezunu olduğunu, çağ nüfusunun ise yüzde 30'unun üniversite eğitimi gördüğüne vurgu yapan Dinçer, "Japonya, Güney Kore ülke çağ nüfusunun yüzde 100'ünü üniversite mezunu yapmak istiyor. ABD, toplum nüfusunun yüzde 40'ını yine üniversite mezunu yapmak istiyor. Biz de ise nüfusun yüzde 5,7'si üniversite mezunu. Biz her ilde üniversite açtığımızda 'hamaset yapıyor' diyenlerin bu manzara karşısında dünyanın eğitim alanındaki gelişmelerini pek takip etmediklerini ortaya çıkarttı." ifadelerini kullandı. Dünyabulteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.