banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Çocukların Kur’an derslerine başlamalarıyla beraber güzel ahlak sahibi olduğunu ifade eden Muş’un Kıyık köyü sakinleri, camide Kur’an dersi alan çocukların durumlarından oldukça memnun.

 

Muş’un Kıyık köyünde okul derslerinden sonra camide Kur’an dersi alan çocukların durumlarından oldukça memnun olduklarını söyleyen köy sakinlerinden Bekir Dönmez; “Çocukların Kur’an dersi almalarından çok memnunuz. Çocuklar akşam namazından yatsıya kadar burada okuyorlar, derslerini alıyor, terbiyeyi öğreniyorlar. Eğer bu dersler sürekli devam ederse çocuklar İslamiyeti daha güzel öğrenecektir. Çocukları idare etmek lazım. Bazıları uslu bazıları ise yaramazdır, fakat idare etmek lazım. İnşallah akıbetleri iyi olur ve Kur’an’a karşı olan muhabbetleri artar. Çocuklardan Kur’an okumaya devam etmelerini rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Şuan tam 40 tane öğrencimiz var”

Çocukların Kur’an derslerine olan ilgilerinin umut verici ve çok sevindirici bir durum olduğunu ifade eden cami cemaatinden M. Emin Bingöl ise; “Allah, hocamız ile sebep olanlardan razı olsun. Şuan tam 40 tane öğrencimiz var. Yatsı namazına kadar burada derslerini okuyorlar. Bazıları Kur’an’ı hatmettiler bazıları ise hala devam ediyorlar. Mevlide başlayanlar oldu. Şuan durum çok iyi. Eğer her köyden bu şekilde Kur’an okuyan öğrenciler çıkarsa çok daha güzel olacak.” şeklinde konuştu.

 

Çocukların Allah ve kitabına olan sevgisine dikkat çeken Bingöl; “Bu çocukların içinde Allah sevgisi var. Bazı büyükler caminin yanından geçiyor ama camiye bile gelmiyorlar. Elhamdülillah bu çocukların içinde Allah korkusu var. Saat gece dokuz olmuş, halen camideler.” dedi.

 

Kuran okumaktan dolayı çok memnun olduklarını belirten Kur’an talebesi çocuklar ise Kur’an dersinin yanı sıra tecvit, mevlit derslerini de aldıklarını söylediler.  Camideki derslerde ezan ve kamet öğrendiklerini  ifade eden çocuklar; Kur’an okumaya devam edeceklerini, yaz tatilinde de Arapça ders almaya başlamak istediklerini söylediler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.